BNR a injectat 5 miliarde lei in piata

Luni, 25 Mai 2009, ora 13:59
1073 citiri
BNR a injectat 5 miliarde lei in piata

BNR a injectat luni in piata bancilor 5 miliarde lei (1,2 miliarde euro), printr-o operatiune de tip repo cu 13 participanti, la o dobanda de 9,5% pe an si scadenta la o luna, a spus, pentru NewsIn, un dealer din piata.

Bancile au din nou nevoie de bani deoarece, in jurul datei de 25 ale lunii, se fac plati mai mari.

In 15 mai, Banca Nationala a Romaniei (BNR) realizase o alta operatiune de tip repo, cu scadenta tot la o luna, prin care a injectat 2,5 miliarde lei la o dobanda de 9,5% pe an, iar in 6 mai, banca centrala a injectat in piata 2,88 miliarde lei, de asemenea pentru o luna.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu a dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,48% pe an, in urcare fata de cel din sedinta anterioara, de 5,94% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 9,98% pe an, de la nivelul de vineri, de 6,44% pe an.

Dobanzile la depozitele pentru o zi au urcat in piata monetara, dupa ce a inceput o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#BNR, #miliarde, #piata, #bani , #Romania