Bancile au dat credite usor iar oamenii nu mai pot achita ratele

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 14:08
1662 citiri
Bancile au dat credite usor iar oamenii nu mai pot achita ratele

Bancile au gresit in trecut pentru ca au dat prea usor credite, iar oamenii le reproseaza acest lucru intrucat nu au anticipat ca nu vor mai putea plati ratele, iar in prezent ambele parti au probleme, a declarat directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

"Bancile au dat in urma cu unul si doi ani credite prea usor . Inclusiv oamenii reproseaza acum acest lucru bancilor, ca le-au dat credite prea usor si nu s-au asteptat ca nu o sa mai poata sa le mai plateasca si atunci si unii si altii au probleme acum", a afirmat Negritoiu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV.

El considera ca in momentul in care exista conditii de piata, oportunitatile trebuie in mod sigur valorificate, dar "cu masura". "Romania nu se poate dezvolta in lipsa unor credite. Impingem Romania prin credite si imprumuturi cu masura. (...) Nu poate toata lumea, cu situatii diferite, sa aiba acces egal la resurse. (...)

Sunt banci care si-au dublat expunerea intr-un an, iar o asemenea expansiune nu se poate absorbi. Toata lumea creste cu moderatie. Piata bancara din Romania a avansat cu 60-70% anual ", a spus seful ING Bank.

In ceea ce priveste o posibila "lacomie" a bancherilor din Romania, Negritoiu nu considera ca a fost vorba de asa ceva, intrucat nu a fost o relatie directa intre bonusuri si cresterea masei creditelor. El anticipeaza ca romanii vor avea in continuare curajul sa contracteze credite, in conditiile in care criza este o corectie, nu "sfarsitul lumii".

El a precizat ca in prezent bancile iau in calcul chiar si bonitatea angajatorului, pentru a putea determina stabilitatea veniturilor unor persoane.

"Nu dam bani pentru ca vrem sa luam casa cuiva. Trebuie sa te asiguri, pentru protectia lui si a ta, ca are venituri suficiente pentru a le inapoia", a mai spus seful ING Bank Romania, care a precizat ca in prezent cele mai mari probleme exista in cazul creditelor de consum.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#banci, #credite, #negritoiu, #ing , #stiri ING