Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spatiile comerciale, cele mai profitabile in imobiliare

Spatiile comerciale, cele mai profitabile in imobiliare

Randamentul segmentului de retail al pietei imobiliare din Romania va fi de 19,1 la suta, in perioada 2010 - 2014, unul din cele mai ridicate din regiune, potrivit ziare.com.

Potrivit lui Cristian Ustinescu, director de investitii al firmei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, in Romania se observa o discrepanta intre asteptarile proprietarilor si dorinta potentialilor cumparatori, fapt care inhiba incheiereatranzactiilor.

"Aceasta discrepanta tinde sa se comprime de la 200 puncte procentuale la inceputul lui 2009, la 50 puncte procentuale, astazi. Suntem de parere ca activitatea investitionala in 2011 va avea retailul in prim plan, urmat de segmentul de birouri. Proprietatile cu un grad scazut de risc, cu contracte de inchiriere pe termen lung, amplasate in locatii premium, vor reprezenta tinta investitorilor", a spus Ustinescu. 


Segmentul de retail, in special cel de "big box", care asigura venituri pe termen lung, cu angajament solid, suscita un interes deosebit, iar, in Romania, este bine reprezentant de marile lanturi de FMCG si operatori de bricolaj.

Pe segmentul spatiilor comerciale, investitiile imobilare dau un randament de 25,8 la suta in Moscova, de 13,6 la suta in Varsovia si de 13,5 la suta in Istanbul.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1342 ori