Vanzarile de apartamente au trecut de la credit la cash

Sambata, 28 Februarie 2009, ora 11:18
2687 citiri
Vanzarile de apartamente au trecut de la credit la cash

In ultima vreme, numarul tranzactiilor imobiliare a scazut consistent, iar putinele vanzari de apartamente care se fac se realizeaza cu banii jos, nu prin credit bancar.

In acest fel se vand si apartamentele scumpe, afirma reprezentantii compania de consultanta imobiliara Colliers, citati de Cotidianul.

De exemplu, s-au vandut un apartament in ansamblul Asmita Gardens cu 180.000 de euro, dar si unul in ansamblul Rose Garden cu 163.300 de euro.

Tot cu banii jos se cumpara si apartamentele vechi iar aici sunt date ca exemple un apartament cu trei camere in zona Bucur Obor, in valoare de 88.000 de euro, si unul in zona Turdei, in valoare de 93.000 de euro.

"Se observa o preponderenta a utilizarii cash-ului ca modalitate de plata in cumpararea unui apartament, creditul detinand o pondere restransa", mai spun cei de la Colliers.

Conform aceleiasi surse, apartamentele cumparate in aceasta perioada sunt livrate sau mai au cateva luni pana la livrare, pretul lor variind, in functie de anul constructiei, zona in care este localizat si suprafata locuintei, de la 84.000 de euro (inclusiv TVA) pana la 214.200 de euro (inclusiv TVA) pentru un apartament de doua camere.

#euro, #000, #apartament, #apartamentele, #zona, #pana, #ansamblul, #valoare, #mai, #camere , #Apartamente

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri