Apartamentele din Capitala, mai scumpe 2% fata de inceputul anului

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 13:06
1355 citiri
Apartamentele din Capitala, mai scumpe 2% fata de inceputul anului

Preturile apartamentelor vechi si noi au scazut cu 1% fata de luna mai, in timp ce fata de inceputul lui 2011 au crescut cu 2%, potrivit unui comunicat imobiliare.ro.

Astfel, in luna iunie se estimeaza o valoare medie de 1.179 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, inregistrand o scadere de aproximativ 1% fata de luna mai si, totodata, o crestere de peste 2% fata de acum sase luni.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti, desi a scazut cu 1% in iunie, este cu 7,2% mai mare in prezent decat cu sase luni in urma.

Toate categoriile de apartamente noi au avut aceeasi tendinta, chiar daca procentele sunt diferite.

In aceste prime sase luni ale anului, cea mai dinamica evolutie au avut-o apartamentele noi cu doua si trei camere, care s-au scumpit cu peste 6%. Garsonierele noi s-au scumpit cu aproape 2% in acest interval. In iunie, si apartamentele vechi din Capitala s-au ieftinit cu aproape 1% in comparatie cu luna mai.

In ultimele 6 luni apartamentele cu trei camere s-au scumpit cel mai mult, inregistrand o crestere de 2,4%.

Garsonierele s-au scumpit cu 1,2%, apartamentele cu doua camere cu 0,4%, iar cele cu patru camere cu 1%. In Brasov, preturile apartamentelor au inregistrat o scadere in luna iunie.

Astfel, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 863 euro/mp de suprafata utila, cu 1,5% mai putin decat in mai, respectiv cu 0,8% mai putin decat in urma cu sase luni.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare in Brasov sunt cu 7,9% mai ieftine.

Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 897 euro/mp si a scazut in ultimele treizeci de zile cu 2%, iar in ultimele sase luni cu 5,2%.

In ceea ce priveste Cluj-Napoca nu s-au inregistrat oscilatii majore in iunie. Astfel, pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are aproape aceeasi valoare ca si in mai, 989 euro/mp util (fata de 990 euro/mp util).

Valoarea actuala este cu 0,4% mai mica decat cea inregistrata in urma cu sase luni si cu 3,2% mai mica decat acum un an.

Scaderea de pret a fost resimtita doar pe segmentul apartamentelor vechi, segment care a influentat evolutia indicelui general la nivelul orasului.

Apartamentele noi s-au scumpit cu 7,9% in acest semestru, pana la 993 euro/mp.

Sectorul rezidential din Constanta a fost destul de dinamic in primul semestru al acestui an.

Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru luna iunie a coborat la 941 euro/mp util, cu 1% mai putin decat in mai, dar cu 2,4% mai mult decat la inceputul semestrului.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut o scadere de 2,3% in acest interval, ajungand la valoarea de 912 euro/mp util.

Tendinta nu s-a pastrat insa in cazul apartamentelor vechi al caror pret mediu pe metru patrat util a inregistrat, in acest semestru, o crestere de 3,6%, atingand valoarea de 948 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate pentru apartamentele din Constanta sunt, in medie, cu 7,8% mai mici.

Spre deosebire de anul trecut, preturile apartamentelor din Timisoara au avut o evolutie in crestere in primele sase luni ale anului, inregistrand o variatie de +1,5%.

Cea mai mare crestere s-a produs in ultimele treizeci de zile, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru iunie urcand cu 2,5% fata de mai, la 799 euro/mp util.

Diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a diminuat, ajungand la 8,6%. Apartamentele noi s-au scumpit in acest prim semestru al anului cu 3,2%.

Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 860 euro/mp util, cu 4,9% mai mic decat in urma cu 12 luni. In Iasi, se inregistreaza in iunie o valoare medie de 848 euro/mp util, in scadere cu 1,3%, fata de inceputul anului.

In comparatie cu luna iunie 2010, preturile solicitate in prezent pentru apartamentele scoase la vanzare in capitala Moldovei sunt cu 7,4% mai mici.

Cele doua categorii de apartamente au inregistrat evolutii diferite, apartamentele noi s-au ieftinit, iar cele vechi s-au scumpit.

Pentru Ploiesti, s-a raportat in luna iunie, o valoare medie de 897 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras.

Pretul apartamentelor de aici a inregistrat, in ultimele treizeci de zile, o scadere de 0,2%.

Per ansamblul primului semestru, insa, apartamentele s-au scumpit cu 2,4%.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate in prezent sunt cu 9,1% mai mici.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#apartamente bucuresti, #piata imobiliara, #preturi aparatmenet, #real estate , #Apartamente