Un profesor de matematica a ajuns miliardar oferind meditatii elevilor

Vineri, 20 Aprilie 2018, ora 15:37
10845 citiri
Un profesor de matematica a ajuns miliardar oferind meditatii elevilor
Foto: CC0 Creative Commons

Liu Yachao, directorul operational de la TAL Education Group, un furnizor de servicii de meditatii pentru elevii chinezi, a devenit al doilea miliardar al companiei, in conditiile in care valoarea actiunilor firmei s-a dublat in ultimul an.

Potrivit unui raport publicat anul trecut de banca HSBC Holdings Plc, parintii chinezi cheltuie in medie 42.892 dolari pe an pentru educatia copiilor lor, iar 93% dintre ei platesc pentru meditatii private.

Aceasta crestere a cererii pentru meditatii a majorat valoarea de piata a TAL pana la 21,1 miliarde de dolari, cu aproape 46% peste cea a principalului sau competitor, New Oriental Education & Technology Group Inc, informeaza Bloomberg.

In varsta de 36 de ani, Liu Yachao este primul profesor de matematica angajat de TAL Education Group.

In 2005, acesta a devenit directorul diviziei gimnaziale, ulterior conducand divizia de cercetare si reteaua de centre operationale a TAL, inainte de a prelua actualul post, potrivit informatiilor publicate pe pagina de Internet a companiei.

In prezent, Liu Yachao detine un pachet de 4,7% din actiunile TAL, pachet cu o valoare de un miliard de dolari. Celalalt miliardar de la TAL este fondatorul companiei Zhang Bangxin.

"Castigurile TAL sunt stimulate in principal de cresterea gradului de inscriere. Suntem otimisti cu privire la piata de educatie primara si secundara din China, avand in vedere sistemul de selectare a elitelor si disponibilitatea chinezilor de a urca pe scara sociala", a declarat Connie Gu, analist la Bocom International, care are o recomandare de cumparare pentru titlurile TAL si un pret tinta de 40 de dolari.

Miercuri seara la bursa de la New York certificatele ADR (American depositary receipts) ale TAL au crescut cu 1,5% pana la 37,13 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#idei afaceri, #profesor matematica miliardar euro , #Cele mai profitabile afaceri