Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mangalia atrage investitori libanezi: Vor sa construiasca un spital si o universitate

Mangalia atrage investitori libanezi: Vor sa construiasca un spital si o universitate


Mangalia ar putea avea un spital privat si o universitate construite de investitorii libanezi, dupa ce primarul municipalitatii Byblos, din Liban, a declarat ca va face recomandari in acest sens oamenilor de afaceri din tara sa.

Oficialul libanez, Ziad Hawat, a anuntat ca in Liban exista un interes real ca initial sa fie facute in Mangalia investitii in domeniul balnear si invatamantul superior.

"Putem veni aici sa deschidem o universitate si un spital. In cativa ani, universitatea poate atrage pana la doua-trei mii de studenti din Romania si din strainatate, pe diverse specializari precum economie, turism, afaceri, comert, iar diplomele vor fi certificate in SUA si recunoscute international", a afirmat Ziad Hawat, citat de Agerpres.

La randul sau, primarul Cristian Radu a vorbit despre investitiile straine in zona si a enumerat cateva dintre proiectele de modernizare si dezvoltare. 'Mangalia este o zona cu un potential enorm. De aceea, dorim sa atragem investitori care sa contribuie la dezvoltarea turismului in sudul litoralului', a subliniat primarul Cristian Radu.

Primarul Mangaliei a manifestat disponibilitatea implicarii in demararea celor doua proiecte, urmand ca municipalitatea sa puna la dispozitie terenul si utilitatile necesare celor doua constructii, respectiv universitate si spital cu centru balnear.

Cei doi edili au mai spus ca vor desemna echipe de specialisti care sa lucreze la documentatia necesara, astfel incat pana la sfarsitul anului sa se contureze dimensiunea investitiilor straine in Mangalia.

Cu aceeasi ocazie, s-a convenit asupra deschiderii unor Birouri turistice in cele doua orase, pentru a incuraja schimburile de turisti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2790 ori