Elvetia ramane printre cele mai bune destinatii de business si in 2017

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 14:51
6202 citiri
Elvetia ramane printre cele mai bune destinatii de business si in 2017

In ultimii ani, tot mai multi antreprenori au ales sa infiinteze companii in straintate, dorind sa beneficieze de anumite avantaje fiscale sau juridice, care, in unele cazuri, pot fi chiar favorabile investitorilor straini.

In foarte multe tari au fost implementate programe speciale care sosesc in sprijinul startup-urilor, iar din punct de vedere fiscal, merita luata in considerarea optiunea infiintarii unor companii in strainatate.

Elvetia este o locatie preferata de multi antreprenori, datorita fiscalitatii, legislatiei din domeniul economic, in continua evolutie, care ofera o multime de avantaje investitorilor straini.

Iata principalele motive pentru care merita sa faci afaceri in Elvetia:

Deschidere spre investititorii straini

Cetatenii tarilor membre UE sau ai tarilor membre AELS (Asociatia Europeana a Liberului Schimb) pot foarte usor sa infiinteze o companie in Elvetia sau sa desfasoare diferite activitati de afaceri in aceasta tara.

Din fericire, incepand cu 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la UE, aceste avantaje sunt accesibile si cetatenilor romani.

In plus, exista mai multe acorduri de cooperare intre Elvetia si Romania, printre care si o conventie privind evitarea duplei impuneri cu privire la impozitul pe venit si avere.

Elvetia reprezinta o piata atractiva

Foarte multe companii care isi desfasoara activitatea in Elvetia deservesc aceasta piata. Cu o populatie de aproximativ 7 milioane de persoane, Elvetia reprezinta o piata relativ mica, insa luand in considerare venitul pe cap de locuitor si PIB-ul, care este mult mai ridicat decat cel al majoritatii tarilor europene, aceasta tara ofera avantajele unei piete puternic dezvoltate, cu preturi atractive si cu o marja ridicata de profit.

In plus, chiar daca este o tara mica, Elvetia se remarca prin diversitatea culturala, fiind o piata de testare foarte buna pentru noi produse sau servicii.

Foarte multe companii testeaza reactiile potentialilor clienti pe piata din Elvetia, inainte de a-si extinde oferta si pe alte piete.

De exemplu, Starbucks, cunoscutul lant de cafenele din SUA si-a deschis prima filiala din Europa in Zurich, in anul 2001. Acum, dupa 15 ani, lantul de cafenele este prezent in majoritatea tarilor europene.

Locatie strategica pentru pietele europene

Peste 1.000 de corporatii multinationale si-au stabilit sediile centrale in Elvetia, pentru a-si manageria afacerile in plan european.

Elvetia ofera infrastructura si logistica necesara pentru activitati de management, distributie, marketing si administare corporativa.

Nu este de mirare ca multe companii de renume, ca de exemplu Heineken sau Philip Morris International prefera Elvetia ca locatie strategica pentru accesarea celorlalte piete europene.

De ce? Pentru ca Elvetia beneficiaza de stabilitate din punct de vedere economic, fiscal si politic, de o administratie transparenta si de o locatie geografica centrala in Europa.

In plus, legislatia in ceea ce priveste piata muncii este construita pe niste principii liberale, care vin in beneficiul marilor corporatii.

Rate de impozitare competitive

In general, Elvetia este privita ca un paradis fiscal, insa fiscalitatea redusa se datoreaza in principiu faptului ca au fost incheiate peste 70 de tratate privind dubla impunere, ceea ce le permite companiilor si investitorilor straini sa beneficieze de rate de impozitare mai mici.

Taxele sunt percepute la nivel federal, cantonal si municipal, fiind printre cele mai scazute din regiunea europeana, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.

Cantoanele si comunele elvetiene se bucura de o autonomie ridicata in ceea ce priveste stabilirea ratelor de impozitare si a deducerilor pe care le ofera, cu exceptia celor care sunt impuse de guvernul federal.

Astfel, companiile sunt supuse unor rate de impozitare care pot varia intre 12% si 25%, insa dividendele si castigurile de capital rezultate din urma participatiilor sunt scutite de impozite. Practic, taxele sunt eliminate in cazul unor astfel de castiguri.

Pentru a atrage investitori, exista o adevarata competitie intre cantoane, in privinta ratei de impozitare, lucru care nu poate sa fie decat benefic pentru cei care doresc sa porneasca o afacere in Elvetia.

Transparenta in mediul de afaceri

Datorita fiscalitatii reduse, mediul de afaceri din Elvetia este unul atractiv pentru majoritatea antreprenorilor.

In plus, Elvetia ofera platforma necesara pentru a gazdui afaceri mici si mijlocii, avand in vedere ca 98% din PIB este constituit din companii care au pana in 250 de angajati.

Acest lucru se datoreaza faptului ca procesele birocratice necesare infiintarii unei companii au fost mult reduse.

Sistemul juridic elvetian permite infiintarea relativ usoara si rapida a unei noi companii, proces care dureaza de obicei aproximativ cateva saptamani.

De asemenea, este posibila achizitionarea bunurilor imobiliare in scopuri comerciale, fara a fi nevoie de permise speciale in acest sens.

Cantoanele ofera si o serie de stimulente fiscale pentru companiile care creeaza noi locuri de munca in plan local, deoarece acest lucru aduce beneficii economiei locale, fiind o situatie in care toata lumea are de castigat. Guvernul federal prevede, de asemenea, diverse stimulente fiscale pentru companiile straine.

Calitatea vietii

Elvetia este o prezenta constanta in topul tarilor in care merita sa traiesti. Standardele ridicate de trai, calitatea vietii si mediul de afaceri sigur fac din Elvetia o locatie atractiva pentru foarte multi antreprenori straini.

Elvetia are un sistem de sanatate foarte bine dezvoltat, transporturi publice eficiente si se mandreste cu peisaje frumoase, ceea ce atrage foarte multi specialisti din diverse domenii, care aleg sa munceasca si sa se stabileasca impreuna cu familiile lor in aceasta tara.

Chiar daca obtinerea unui permis de sedere in Elvetia se realizeaza pe baza unor prevederi destul de stricte, accesul pe piata muncii este deschis cetatenilor din UE, iar incepand cu iunie 2016, si cetatenilor romani este mult mai usor sa isi gaseasca un loc de munca in Elvetia, odata cu permiterea liberei circulatie a acestora pe teritoriul elvetian.

Avand in vedere toate avantajele pe care Elvetia le ofera, ramane in continuare una dintre cele mai bune destinatii europene si chiar in plan mondial pentru cei care isi doresc sa infiinteze o companie, sa isi extinda activitatea in plan international sau sa investeasca in diferite proiecte de afaceri desfasurate in aceasta tara.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#afaceri Elvetia, #taxe Elvetia, #infiintare firma Elvetia , #Afaceri de succes