Hugo Boss isi muta o fabrica din SUA in Romania

Joi, 31 Decembrie 2009, ora 09:46
2773 citiri
Hugo Boss isi muta o fabrica din SUA in Romania

Producatorul german de articole de lux Hugo Boss va inchide in aprilie 2010 o fabrica din Statele Unite, cu 300 de angajati, iar productia de costume ar urma sa fie transferata in Romania, Bulgaria si Turcia, tari cu un nivel scazut al costurilor salariale. 

Hugo Boss intentioneaza sa continue sa plateasca cei 300 de angajati pana la inchiderea fabricii din Cleveland, SUA, in aprilie 2010, chiar daca necesarul de productie se va reduce in aceasta perioada.

Dupa aceasta data, conducerea vrea sa colaboreze cu sindicatele pentru a negocia un pachet corect de compensatii pentru concediere", a anuntat compania intr-un comunicat, citat de site-ul cleveland.com si preluat de Mewdiafax.

Sindicatul Workers United, care reprezinta angajatii fabricii din Cleveland, negociaza de mai multi ani modalitati de restructurare a activitatii fabricii.

Reprezentantii Workers United nu au fost disponibili pentru declaratii, insa la o manifestare de protest desfasurata in decembrie la fabrica din Cleveland, sindicatul a impartit pliante in care preciza ca productia de costume va fi mutata la facilitati de productie din Romania, Bulgaria sau Turcia, unde nivelul costurilor este mai scazut.

Informatia a fost comunicata liderilor sindicali de reprezentantii Hugo Boss la negocierile dintre cele doua parti. Fabrica a functionat doar trei zile pe saptamana de mai mult de un an, perioada in care angajatii au incasat doar 60% din salariu.

Hugo Boss a cumparat fabrica din Cleveland in 1995, odata cu preluarea producatorului local de costume Joseph & Feiss Co. 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#angajati, #boss, #fabrici, #hugo, #sua , #stiri Hugo Boss