Hugo Boss isi muta o fabrica din SUA in Romania

Joi, 31 Decembrie 2009, ora 09:46
2773 citiri
Hugo Boss isi muta o fabrica din SUA in Romania

Producatorul german de articole de lux Hugo Boss va inchide in aprilie 2010 o fabrica din Statele Unite, cu 300 de angajati, iar productia de costume ar urma sa fie transferata in Romania, Bulgaria si Turcia, tari cu un nivel scazut al costurilor salariale. 

Hugo Boss intentioneaza sa continue sa plateasca cei 300 de angajati pana la inchiderea fabricii din Cleveland, SUA, in aprilie 2010, chiar daca necesarul de productie se va reduce in aceasta perioada.

Dupa aceasta data, conducerea vrea sa colaboreze cu sindicatele pentru a negocia un pachet corect de compensatii pentru concediere", a anuntat compania intr-un comunicat, citat de site-ul cleveland.com si preluat de Mewdiafax.

Sindicatul Workers United, care reprezinta angajatii fabricii din Cleveland, negociaza de mai multi ani modalitati de restructurare a activitatii fabricii.

Reprezentantii Workers United nu au fost disponibili pentru declaratii, insa la o manifestare de protest desfasurata in decembrie la fabrica din Cleveland, sindicatul a impartit pliante in care preciza ca productia de costume va fi mutata la facilitati de productie din Romania, Bulgaria sau Turcia, unde nivelul costurilor este mai scazut.

Informatia a fost comunicata liderilor sindicali de reprezentantii Hugo Boss la negocierile dintre cele doua parti. Fabrica a functionat doar trei zile pe saptamana de mai mult de un an, perioada in care angajatii au incasat doar 60% din salariu.

Hugo Boss a cumparat fabrica din Cleveland in 1995, odata cu preluarea producatorului local de costume Joseph & Feiss Co. 

Sindicatele anunță un nou "plan de bătaie". Patronii, acuzați că ignoră dezvoltarea profesională "ca să plătească cât mai prost"
Sindicatele anunță un nou "plan de bătaie". Patronii, acuzați că ignoră dezvoltarea profesională "ca să plătească cât mai prost"
Sindicaliștii au atras atenția marți, 18 iunie, că angajatorii nu respectă obligația de a asigura participarea salariaților la cursuri de formare profesională, adăugând că vor lua...
Veste bună pentru fanii Samsung! Seria Galaxy S25 va fi echipată cu procesoare Snapdragon 8 Gen 4
Veste bună pentru fanii Samsung! Seria Galaxy S25 va fi echipată cu procesoare Snapdragon 8 Gen 4
Potrivit surselor din industrie, planul Samsung de a echipa Galaxy S25 cu chipseturi Exynos 2500 produse în propriile fabrici de semiconductoare a eșuat. Producătorul sud-coreean este acum...
#angajati, #boss, #fabrici, #hugo, #sua , #stiri Hugo Boss

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

-0.0002

1 USD = 4.6402 RON

-0.0062
  1. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  2. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  3. Start-Up Nation 2024, aspru criticat. Verdictul specialiștilor: „Un măr otrăvit”. Marile „hibe” ale programului de sprijin pentru noii afaceriști
  4. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  5. Premierul Marcel Ciolacu pregătește 50.000 de euro pentru o categorie de români: „Urmărește crearea unei noi clase de asistați sociali". Critici dure din partea unui cunoscut antreprenor
  6. S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
  7. Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
  8. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  9. Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
  10. Procesele „dieselgate” din Marea Britanie au prăbușit acțiunile mai multor producători auto europeni. Ce mărci văzut cele mai mari scăderi