Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica isi propune sa vanda in ianuarie 14 microhidrocentrale, pentru 10,4 milioane de euro

Hidroelectrica isi propune sa vanda in ianuarie 14 microhidrocentrale, pentru 10,4 milioane de euro


Producatorul de electricitate Hidroeletrica va scoate la licitatie publica deschisa cu strigare, in 23 si 24 ianuarie 2014, un nou lot de 14 microhidrocentrale, pentru care spera sa obtina cel putin 46,2 milioane lei (10,4 milioane euro).

"Vor fi scoase la vanzare, prin licitatie publica deschisa cu strigare, inca 14 microhidrocentrale grupate in 7 pachete de active, pretul total de pornire a licitatiilor fiind de 46,2 milioane lei (circa10,4 milioane euro)", potrivit unui comunicat al companiei de stat.

Decizia vanzarii microhidrocentralelor a fost luata in AGA Hidroelectrica de vineri.

Un prim lot de 14 microhidrocentrale a fost vandut in iunie pentru suma totala de 46,8 milioane lei (10,5 milioane euro).

Hidroelectrica si-a propus sa vanda, in perioada 2013-2014, un numar total de 88 de microhidrocentrale, reprezentand sub 1 % din puterea totala instalata, deoarece acestea inregistreaza in fiecare an costuri de operare si mentenanta semnificativ mai mari decat veniturile pe care le genereaza, iar compania nu are resurse pentru investitiile necesare, ca sa asigure rentabilizarea prin obtinerea de certificate verzi, se mai arata in comunicat.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1146 ori