Hidroelectrica a inceput sa faca bani

Miercuri, 01 August 2012, ora 17:18
1737 citiri
Hidroelectrica a inceput sa faca bani

Hidroelectrica a licitat marti doua pachete de energie, pentru care au concurat peste 30 de traderi, iar pretul obtinut a fost aproape dublu fata de cel practicat cu baietii destepti.

Hidroelectrica a vandut marti pe bursa de energie OPCOM, pe platforma contractelor bilaterale, sase pachete de electricitate in valoare de aproape 5 milioane de euro, aceasta fiind deja a doua sesiune de vanzare a energiei pe care compania a initiat-o dupa intarea in insolventa.

Dupa sase sedinte de licitatie, Hidroelectrica a reusit sa scoata din buzunarele traderilor un pret mediu de peste 250 lei/MWh, in conditiile in care s-a pornit de la un pret de 189 lei/MWh, potrivit site-ului de stiri energy-center.ro.

La acest nivel, Hidroelectrica obtine dublu fata de pretul de productie si aproape dublu fata de pretul avut initial in contractele directe cu furnizorii de energie la care tocmai le-a reziliat contractele.

La prima licitatie au participat noua traderi, castigatorul final fiind compania GDF Suez Energy Romania, la un pret adjudecat de 260,10 lei/MWh. Urmatoarele sedinte de licitatii au avut ca finalitate urmatoarele aspecte:

-16 participanti, pret final 267,77 lei/MWh, castigator Tinmar SRL;

-10 participanti, pret final 248,30 lei, castigator Transenergo;

-10 participanti, pret final 250,20 lei/MWh, castigator Transenergo;

-16 participanti, pret final 260,16 lei/MWh, castigator Enex;

-14 participanti, pret final 265,23 lei/MWh, castigator GDF Suez Energy Romania.

In urma cu o saptamana Hidroelectrica a mai vandut pe bursa o cantitate de energie de 7 GWh, pretul de pornire fiind de 189 lei/MWh, electricitate livrata in varf, intre orele 07.00 si 22.00.

Hidroelectrica a avut anul trecut multe contracte paguboase, furnizand energie la preturi mult mai mici decat cele pe care le-a obtinut in prezent. Spre exemplu, Alpiq RomEnergie si Alpiq RomIndustries au achizionat in 2011 energie de la Hidroelectrica la pretul de 130 lei/MWh.

Ministrul Economiei a declarat ca toate contractele paguboase cu "baietii destepti" au costat Hidroelectrica 4,5 miliarde de lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Hidroelectrica vanzari, #contracte Hidroelectrica, #afaceri energie Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica