Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce a intrat Hidroelectrica in insolventa: Varianta Hidrosind

De ce a intrat Hidroelectrica in insolventa: Varianta Hidrosind


Sindicatul Hidrosind a prezentat, miercuri, Raportul privind cauzele si imprejurarile care au dus la aparitia starii de insolventa a companiei Hidroelectrica.

Subiectele abordate au fost salariile reale ale angajatilor Hidroelectrica, motivele si modalitatile de dezinformare si manipulare a opiniei publice, precum si situatia reala a Hidroelectrica in prezent.

Reprezentantii Hidrosind au afirmat ca declaratiile administratorului judiciar, referitoare la bonusurile si sporurile uriase ale angajatilor, sunt incercari de dezinformare a opiniei publice.

"Consideram ca salariatii acestei societati chiar merica salariul, sporurile, adaosurile precum si alte drepturi pe care le au", a declarat Decebal Sulea, seful sindicatului de la Hidroelectrica.

"Sunt niste sporturi, adaosuri, dar nu le ia in fiecare luna si nu le ia fiecare om din hidroelectrica", a spus Decebal Sulea.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a prezentat, in 17 august 2012, un raport privind cauzele si imprejurarile care au dus la aparitia starii de insolventa a Hidroelectrica. Raportul cuprinde 479 pagini si a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti in data de 16 august 2012.

Hidroelectrica a intrat in insolventa si din cauza primelor substantiale acordate salariatilor. Concret, angajatii companiei beneficiaza de 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte bonificatii, a caror pondere e de trei ori mai mare decat salariul de baza. Asta face ca un sofer, de exemplu, sa castige si 10.000 de lei pe luna.

Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1815 ori