Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creditorii Hidroelectrica se intalnesc vineri sa confirme noul administrator judiciar

Creditorii Hidroelectrica se intalnesc vineri sa confirme noul administrator judiciar


Administratorul special al Hidroelectrica a convocat vineri adunarea creditorilor companiei, iar pe ordinea de zi se afla votarea raportului intocmit de administratorul judiciar si confirmarea administratorului judiciar Euro Insol SPRL.

De asemenea, se va discuta stabilirea onorariului administratorului judiciar si vor fi desemnati membrii si presedintele Comitetului Creditorilor.

La 20 iunie 2012, Hidroelectrica avea inregistrate in contabilitate datorii de 3,6 miliarde lei (821 milioane euro). Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, a declarat ca bancile sunt principalii creditori.

Valoarea creantelor solicitate de creditori, prin 381 de cereri de creante inregistrate la Tribunalul Bucuresti, se ridica la 5,4 miliarde lei (1,23 miliarde euro) din care 3,5 miliarde lei sunt creantele ce trebuie platite. Creantele admise sub conditie insumeaza 804,1 milioane lei. Creantele respinse de administratorul judiciar totalizeaza 1,1 miliarde lei.

La masa credala, care va vota planul de reorganizare al Hidroelectrica, bancile au o pondere de 69%. Printre bancile ce figureaza in tabelul preliminar al creditorilor se regasesc City Europe Bank, cu o pondere de 7,8% in total masa credala, BCR - 7,8%, ING Bank Dublin - 7,8%, BRD - 12,14%, RBS Bank - 3,6%, Banca Transilvania - 3%.

Borza: Hidroelectrica a pierdut 1,1 mld. de euro in 6 ani, din cauza "baietilor destepti"

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1345 ori