Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariul mediu la Hidroelectrica: 1643 euro. Exista 70 de tipuri de prime si beneficii

Salariul mediu la Hidroelectrica: 1643 euro. Exista 70 de tipuri de prime si beneficii


Salariul mediu al angajatilor Hidroelectrica este de 1.643 de euro, acestia beneficiind de 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubilare si alte beneficii, care acopera 59% din totalul veniturilor.

"Contractul colectiv de munca in Hidroelectrica, incheiat in 2005 si care expira in 2014, are multe anomalii, este impovarator pentru indicatorii financiari ai companiei si incurajeaza nemunca", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica, scrie Mediafax.

Conform raportului, ponderea salariului de baza pentru timpul efectiv lucrat este de 41% din totalul veniturilor per salariat, iar diferenta este reprezentata de sporuri si indemnizatii.

"Este atipic, n-am mai auzit nicaieri in lumea asta. Mai mult de jumatate dam pe altceva decat pe munca", a afirmat Borza.

El a adaugat ca salariatii companiei de stat, intrata in insolventa in luna iunie a anului curent, beneficiaza de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizatii, a caror ponderea este mai mare cu 300% fata de salariul de baza.

"Cateva exemple: 30 milioane lei prima de vacanta, 21 milioane lei deplasari ale personalului din si de la serviciu, inclusiv pentru deplasari in interes personal cu familia, 13 milioane lei diurne pentru delegatii, 18 milioane lei sporuri de fidelitate si prime jubiliare, 31 milioane lei prime de vechime", a continuat reprezentantul Euro Insol.

Pe lista sporurilor acordate salariatilor Hidroelectrica sunt pentru decesul socrilor, bunicilor sau nepotilor, pentru formare profesionala, ore suplimentare platite cu 200% din salariul de baza, zilele libere platite pentru studii, fidelizarea "neintrerupta" fata de companie.

Mai mult, salariatul disponibilizat beneficiaza de 48 salarii compensatorii, iar o persoana care iese la pensie primeste echivalentul a 12 salarii.

Cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridica la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de anul 2011, potrivit raportului Euro Insol.

Euro Insol a publicat, vineri, raportul privind cauzele care au dus la intrarea in insolventa a companiei de stat, cel mai mare producator de energie din Romania. Raportul indica faptul ca Hidroelectrica a intrat in insolventa din cauza contractelor paguboase incheiate cu "baietii destepti", managementul deficitar, investitiile neperformante si seceta prelungita, dar si din cauza costurilor cu apa uzinata, contractul colectiv de munca si achizitia de energie de la terti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2264 ori