Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica mai are de negociat un singur contract, cu Alro

Hidroelectrica mai are de negociat un singur contract, cu Alro


Hidroelectrica mai are de negociat un singur contract, si anume, pe cel cu Alro, cele cu Elsid si Electrocarbon ramanand in vigoare pana in martie 2013, potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

"Am finalizat negocierile cu Elsid si Electrocarbon. Contractele vor merge inainte pana la termenul lor de expirare, care este 31.03.2013. S-a convenit un pret fix, care se va aplica retroactiv si pentru primele sapte luni ale anului, si care va fi mentinut pentru tot anul 2012 si pentru primul trimestru din 2013. Negocierile au pornit de la un pret de 103 lei pe MWh, dar pretul de inchidere nu poate fi facut public din cauza negocierilor care inca sunt in derulare cu Alro", a declarat REmus Borza pentru Ziarul Financiar.

Ministrul Economiei Daniel Chitoiu declarase in cursul zilei de miercuri, la Palatul Victoria, ca denuntarea contractelor cu asa-zisii "baieti destepti" se afla in procedura de finalizare", adaugand ca "mai sunt in negocieri trei contracte din domeniul industrial".

"La Hidroelectrica, pana in prezent, au fost denuntate cele mai mari contracte paguboase, atat pentru Hidroelectrica, cat si pentru economia nationala, ramanand in negocieri trei contracte din domeniul industrial. Pana la sfarsitul acestei luni, in functie de negocieri, urmeaza ca acestea sa fie denuntate sau sa fie renegociate, conform conditiilor de piata, atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al termenelor si al cantitatilor", a explicat Daniel Chitoiu.

El a precizat ca listarea Hidroelectrica va avea ca termen sfarsitul acestui an.

"La toate companiile la care ne-am asumat obligatii privind listarea, incepand cu Transgaz, la care aveam deadline sfarsitul lunii iunie, in prezent, avem procedurile indeplinite, urmand ca, dupa negocierile cu FMI, sa stabilim data exacta a listarii. De asemenea, in ce priveste celelalte companii - Romgaz, Nuclearelectrica -, acestea sunt in calendar pana la sfarsitul trimestrului III, inceputul trimestrului IV", a mai aratat ministrul Economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1357 ori