Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sindicat: Hidroelectrica da 100.000 euro pentru un eveniment, dar n-are bani de investitii

Sindicat: Hidroelectrica da 100.000 euro pentru un eveniment, dar n-are bani de investitii


Liderul Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, acuza conducerea Hidroelectica de faptul ca a alocat peste 100.000 de euro pentru organizarea "Trofeului Energeticianului", in conditiile in care compania se afla in insolventa si se taie banii pentru reparatii si investitii.

Presedintele Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, spune ca Hidroelectrica a alocat recent peste 100.000 de euro pentru organizarea "Trofeului Energeticianului", eveniment desfasurat cu ocazia "Zilei Energeticianului", sarbatorita in 20 iulie, in conditiile in care in Hidrocentrala Portile de Fier este nevoie de reparatii intrucat intr-unul dintre module apa s-a infiltrat in urma ploilor.

"Recent, Trofeul Energeticianului s-a desfasurat la Portile de Fier. Pentru aceasta s-au depus eforturi sustinute, mai ceva ca pe vremea impuscatului, ca CHE Portile de Fier sa arate bine pentru vizita lui Remus Borza. Si daca tot suntem in insolventa si taiem lucrarile de reparatii si investitii, Remus Borza s-a gandit ca nu ar fi rau sa aloce mult peste 100.000 de euro (80.000 lei au fost doar premiile) pentru organizarea Trofeului", arata, intr-un comunicat de presa transmis joi, liderul Sindicatului Portile de Fier.

Cristinel Popescu arata ca, in conditiile in care au fost alocate sume importante de bani pentru Trofeul Energeticianului, o turbina din cadrul Hidrocentralei Portile de Fier a intrat in avarie din cauza apei care s-a infiltrat sub dulapurile de protectie, desi instalatia fusese recent retehnologizata.

"Pacat ca nu s-au alocat bani si pentru reparatii ulterioare maretei retehnologizari. Astfel, turbina 4 a centralei Portile de Fier I nu ar fi intrat in avarie in data de 22.07.2014, orele 8.30, pentru ca ploua torential pe dulapurile de automatica si protectie ale grupurilor. De altfel, centrala Portile de Fier, retehnologizata, arata in acea zi mai ceva ca satele romanesti recent inundate. (...) Pacat ca unii muncesc, iar altii incaseaza banii, si nu putini, pentru ca in timp ce noua ni se deconteaza sume foarte mici, firme terte care au contracte cu Hidroelectrica incaseaza pe lucrari efectuate cu salariatii Hidroserv sume semnificative", mai sustine Cristinel Popescu.

Presedintele Sindicatului Portile de Fier mai arata ca la scurt timp dupa ce apa s-a infiltrat intr-una din turbinele centralei Portile de Fier, grupul respectiv a fost repus in sistem de catre angajatii Sucursalei Portile de Fier Hidroelectrica-Serv (Hidroserv).

Cristinel Popescu reclama si faptul ca, dupa ce a semnalat presei problemele din Hidrocentrala cauzate de ploi, conducerea Sucursalei Portile de Fier i-a interzis accesul in Hidrocentrala, desi acolo isi desfasoara activitatea, iar in aceste conditii si-a suspendat contractul de munca pentru o luna. Conducerea Hidroelectrica Portile de Fier nu a putut fi contactata pentru un punct de vedere cu privire la acuzatiile aduse de liderul Sindicatului Portile de Fier.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1447 ori