Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica nu-si poate sustine, in prezent, investitiile asumate

Hidroelectrica nu-si poate sustine, in prezent, investitiile asumate


Hidroelectrica nu isi poate sustine, cu actualii indicatori financiari, investitiile asumate de 6,4 miliarde de euro pentru 2010-2025, sustine Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judiciar al companiei de stat aflata in insolventa.

"Hidroelectrica si-a asumat investitii de 6,4 miliarde de euro in intervalul 2010-2025, care nu pot fi sustinute dintr-un milion de euro profit anul trecut si o pierdere de 8 milioane de euro pe primele sase luni din 2012, cu datorii de un miliard de euro si un cashflow negativ de 800 de milioane de lei. Si ce faci, astepti si le rostogolesti pana ajungi in 2025 cand nici macar un megawat nou nu am pus in functiune. Si aceasta problema este pusa in fiecare an secetos si mai ales pe varful acesta de consum, in lunile iulie-august, in intalniri mai mult sau mai putin productive la Ministerul Economiei", a spus Borza.

Reprezentantul Hidroelectrica a precizat ca va prezenta alte sapte cauze, in afara contractelor bilaterale, care au avut un impact negativ asupra evolutiei financiare a Hidroelectrica, mentionand ca starea de insolventa trebuie sa fie mentinuta cel putin pana in vara anului viitor.

"Aceste contracte bilaterale cu baietii destepti sunt doar varful iceberg-ului, dar noi am identificat si alte sapte acuze care au afectat negativ evolutia Hidroelectrica in ultimii trei ani si care au generat pierderi de sute de milioane de euro", a adaugat coordonatorul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1067 ori