Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica obtine cel mai mare profit lunar de la infiintare. Ce estimari are pentru 2013

Hidroelectrica obtine cel mai mare profit lunar de la infiintare. Ce estimari are pentru 2013


Hidroelectrica a avut in ianuarie un profit brut de 49 milioane lei, dupa ce in ultimele doua luni ale anului trecut a obtinut castiguri brute de 42 milioane lei, respectiv 36 milioane lei, limitand astfel pierderile pe ansamblul anului trecut la 170 milioane lei, in urma restructurarii companiei.

Rezultatul din ianuarie reprezinta cel mai mare profit lunar realizat de Hidroelectrica de la infiintarea producatorului de energie detinut de stat si aflat in insolventa.

Pentru anul in curs Hidroelectrica a bugetat un profit brut de 434 milioane lei, la o productie de 13 TWh.

Castigul ar urma sa ajunga astfel la un nivel record, depasindu-l pe cel din 2010, de 284 milioane lei, la o productie de 20 TWh.

"Desi aflata in insolventa din 20.06.2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii, cu pierderi de 350 milioane de lei inregistrate la finele primului semestru al anului 2012, in urma masurilor implementate de Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, au inceput sa se vada primele rezultate ale procesului de restructurare al companiei", au declarat reprezentantii companiei.

Fluxurile negative de numerar s-au redus de la 781 milioane lei la 20 iunie la 611 milioane lei la finele anului, iar Hidroelectrica a achitat bancilor finantatoare, de la deschiderea insolventei, o suma totala de 650 milioane lei, diminuandu-si expunerea de peste 2,5 miliarde lei.

Anul 2012 a inregistrat un minim istoric al productiei, de 11,8 TWh, fata de 15,6 TWh bugetat. Veniturile bugetate au fost de 3,1 miliarde lei, iar cele realizate de 2,5 miliarde lei.

In urma denuntarii contractelor bilaterale Hidroelectrica a incasat venituri suplimentare de peste 250 milioane lei, iar renegocierea contractelor cu Alro, Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica a fost urmata de venituri in plus de 88 milioane lei.

Venituri suplimentare s-au ob?inut si din tranzactionarea, pentru prima data, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, in valoare de 20 milioane lei.

In ceea ce priveste cheltuielile, Hidroelectrica noteaza ca din renegocierea a 425 de contracte comerciale a avut reduceri comerciale de aproape 440 milioane lei, iar din renegocierea Contractului Colectiv de Munca o reducere de aproximativ 50 milioane lei.

Hidroelectrica este controlata de Ministerul Economiei si a intrat in insolventa in iunie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1614 ori