Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dragnea, cartita lui Basescu in PSD. Va fi salvat din nou?

Dragnea, cartita lui Basescu in PSD. Va fi salvat din nou?

De ce GIO (grup infractional organizat) Teleorman a fost incriminat abia acum este o intrebare legitima, fiind vorba despre o activitate infractionala care, potrivit procurorilor, dureaza din 2001 si a produs prejudicii uriase statului roman.

A fost protejat? Si daca da, cine l-a protejat?

Un raspuns transant si foarte bine argumentat vine de la fostul presedinte al ANRMAP din perioada Guvernului Boc, Cristina Traila: Liviu Drangea a fost protejat de Traian Basescu.

"In martie 2011 a existat un raport al auditului Comisiei Europene care a verificat 4 consilii judetene, dintre care trei au primit posibile corectii financiare privind fondurile europene, pe care ulterior statul roman le-a si acceptat. Propunerea Comisiei Europene a fost de 100% corectie financiara", povesteste Cristina Traila.

"Ulterior ANRMAP, ca autoritate de control in zona achizitiilor publice, s-a sesizat si a declansat un control la CJ-urile vizate. Raportul ANRPAM a fost facut public in 28 septembrie 2011 si a fost transmis tuturor institutiilor abilitate, incepand cu DNA si Consiliul Concurentei", spune dna Traila.

Dar ce sa vezi?

"In interiorul Ministerul Dezvoltarii au existat discutii si in urma unei negocieri intre autoritatea contractanta (CJ Teleorman - n.red) si Ministerul Dezvoltarii s-a ajuns la o corectie de 8%, care nici nu stiu sa fi fost achitata de CJ. Ulterior, a venit o OUG, in vremea Guvernului Ponta, in urma careia toate aceste corectii au fost preluate de stat. Conflictul dintre mine, Traian Basescu si Elena Udrea a pornit de la acest control, si pentru asta s-a cerut inlocuirea mea din functie vreme de un an de zile, insa Emil Boc a refuzat", spune Cristina Traila.

Raportul din 2011, privind felul in care CJ Teleorman condus de Liviu Dragnea a folosit fondurile europene pentru lucrari de reabilitare si modernizare a retelei de drumuri, nu mai poate fi accesat pe Internet, dar a ramas declaratia dnei Udrea, care punea reducerea corectiei pe seama faptului ca "reprezentantii autoritatilor locale au dat dovada de buna-credinta".

Deci raportul ANRMAP constata in 2011 ca fondurile europene au fost fraudate 100% in trei judete, iar la Ministerul Dezvoltarii, condus de dna Udrea, corectia a fost redusa in cazul dlui Dragnea de la 100% la 8%.

Dar ANRMAP trimitea toate rapoartele, deci si pe acesta la DLAF, "filiala" OLAF in Romania. Asa se face ca acele constatari nu au fost pierdute si s-au intors acum, se pare, in dosarul deschis ca urmare a se ...citeste mai departe despre "Dragnea, cartita lui Basescu in PSD. Va fi salvat din nou?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1227 ori
Citeste mai multe despreLiviu Dragnea TelDrum Belina CCR