Danemarca va sprijini aderarea Romaniei la Schengen

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:19
1912 citiri
Danemarca va sprijini aderarea Romaniei la Schengen
premierul danez Helle Thorning-Schmidt

Viitoarea presedintie daneza a Uniunii Europene sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen, in conditiile in care exista si un acord larg in Parlamentul de la Copenhaga in acest sens, i-a transmis, luni, premierul danez Helle Thorning-Schmidt omologului roman Emil Boc, la Palatul Victoria.

"Puteti conta pe Danemarca in ceea ce priveste cooperarea Schengen si as dori sa va spun o mica poveste in acest sens. Cand am negociat programul guvernamental, eram deja la doua saptamani de negociere, a fost momentul cand Danemarca a trebuit sa ia o pozitie ferma vizavi de Schengen, [..] va pot asigura ca exista un sprijin parlamentar si am discutat acest lucru in detaliu", a spus Helle Thorning-Schmidt.

La randul sau, premierul Emil Boc si-a exprimat speranta ca Danemarca sustine o decizie europeana de aderare a Romanei la zona Schengen in primul semestru al anului 2012, cand regatul scandinav va detine presedintia prin rotatie a UE.

"Sper ca presedintia dumneavoastra va fi una de succes, pentru ca exista multe provocari in fata noastra. Si va pot asigura ca puteti conta pe sprijin romanesc pentru a pune in practica prioritatile dumneavoastra sub presedintia daneza si sper ca vom putea conta pe sprijinul dumneavoastra pentru a accede in zona Schengen si speram ca decizia va fi luata cat se poate de repede, in timpul mandatului dumneavoastra", i-a spus Boc premierului danez.

#Danemarca sprijin Romania, #Danemarca sprijin Schengen Romania, #Schengen Romania , #Schengen