Emil Boc: Autoritatile nu au voie sa compromita stabilitatea economica

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 17:39
1081 citiri
Emil Boc: Autoritatile nu au voie sa compromita stabilitatea economica
SURSA: romanialibera.ro

Primul ministru Emil Boc a reiterat, duminica, la Iasi, ca in ultimii doi ani Romania a facut eforturi uriase pentru a ajunge la o stabilitate macroeconomica, motiv pentru care autoritatile statului, cele politice in special, nu au voie sa compromita acest lucru.

"Am atins aceasta stabilitate macroeconomica datorita eforturilor romanilor, in primul rand. In acest moment, autoritatile statului, cele politice in special, nu au voie sa compromita aceasta stabilitate castigata cu greu prin eforturile romanilor, ci trebuie sa consolideze aspectele economice pentru ca Romania sa aiba viitor", a afirmat Emil Boc, prezent la inaugurarea fabricii Delphi Diesel System de la Miroslava.

El a sustinut ca Romania se indreapta spre "al patrulea trimestru consecutiv de crestere economica", aratand ca acesta este un prilej de bucurie moderata pentru ca este semnul ca tara se afla pe directia corecta.

"Consolidarea acestui drum depinde foarte mult de ce vom face de acum inainte si in special de modul in care vom adopta bugetul pentru anul 2012 si, in mod deosebit, de modul in care reusim sa tinem populismul departe si deoparte de tot ceea ce inseamna politica responsabila a statului roman", a afirmat Emil Boc.

Potrivit acestuia, Guvernul va propune Parlamentului "un buget realist si responsabil", ale carui prioritati vor fi investitiile si locurile de munca.

Emil Boc mai spune ca autoritatile vor avea grija sa consolideze ceea ce exista in prezent si sa fereasca tara de pericolele care ar putea veni dintr-un context international economic nu foarte bun.

#declaratii emil boc, #economie emil boc, #macroeconomie Emil Boc , #Premier