UDMR va vota pozitiv legea bugetului de stat pe anul 2012

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 20:07
1189 citiri
UDMR va vota pozitiv legea bugetului de stat pe anul 2012

Deputatul UDMR Erdei Istvan a declarat luni ca Uniunea va vota in favoarea bugetului de stat pentru anul 2012, desi a criticat Guvernul pentru intarzierea prezentarii acestui proiect in Parlament.

"Eu, impreuna cu grupurile parlamentare ale UDMR, am decis ca vom da un vot pozitiv acestui proiect de lege", a afirmat Erdei Istvan.

Deputatul UDMR a criticat insa faptul ca Guvernul nu a prezentat Parlamentului proiectul legii bugetului de stat pe 2012 conform termenului stabilit de legislatia in vigoare.

"Daca este toamna, se discuta bugetul in Parlamentul Romaniei, si anume bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale. Asa spune legea, asa scrie, dar dupa cum puteti constata este deja iarna si il asteptam pe Mos Craciun sa ne aduca un buget", a spus Erdei Istvan, solicitand Guvernului sa prezinte motivele acestei intarzieri.

UDMR sustine indexarea pensiilor si a salariilor in 2012

El a aratat la dezbaterile generale asupra bugetului de stat pe 2012 ca Uniunea sustine indexarea pensiilor si a salariilor anul viitor.

Erdei Istvan i-a solicitat premierului Emil Boc sa precizeze instrumentele care permit punerea in practica a posibilei majorari a salariilor bugetarilor si a pensiilor in a doua jumatate a anului viitor in cazul in care indicatorii macroeconomici o vor permite si a subliniat ca UDMR sustine aceasta masura.

Deputatul UDMR a mentionat ca si in raportul insotitor al proiectului legii bugetului de stat se prevede ca "in cazul in care conditiile economice vor permite acest lucru se are in vedere aplicarea de majorari prudente la salarii in 2012 cu incadrarea cheltuielilor de personal in tinta de 7,2% din PIB, respectiv mentinerea punctului de pensie la nivelul celui din 2011 cu posibilitatea ca in cazul in care conditiile economice vor permite acest lucru se are in vedere aplicarea de majorari prudente pentru pensii in cursul anului 2012".

Erdei Istvan: Bugetul de stat pe 2012 incearca sa puna accent pe investitii si pe protectia sociala

"Ceea ce putem sustine cu certitudine, desi este imposibil sa multumesti pe toata lumea, este ca acest buget incearca sa imbine investitiile cu protectia sociala. Veniturile din fondurile pre si post aderare pe anul 2012 sunt estimate la o pondere de 6,9% din PIB si nu e deloc exagerat sa afirmam ca sta in puterea noastra sa le atragem si sa le valorificam la maximum. In ceea ce priveste partea sociala, salariul mediu brut va creste de la 2.26 estimat in 2011 la 2.117 lei in 2012.

Este o crestere mica, dar salutam faptul ca este crestere. Salariul minim pe care a fost fundamentat bugetul a crescut cu 4,5%, adica 700 de lei, ceea ce in cifre absolute inseamna o crestere infima, dar este totusi o crestere si ar trebui salutata ca atare", a afirmat deputatul UDMR

#buget 2012, #UDMR sustinere buget 2012 , #Guvernul Romaniei