Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul acorda ajutor de urgenta de 1,5 milioane lei pentru Mangalia

Guvernul acorda ajutor de urgenta de 1,5 milioane lei pentru Mangalia


Executivul a aprobat in sedinta de joi acordarea unui ajutor de urgenta pentru asigurarea furnizarii energiei termice in Mangalia, a anuntat premierul Emil Boc, precizand ca de problemele din oras nu este vinovat Guvernul.

"Problema de la Mangalia este strict de competenta autoritatilor locale si judetene. Noi astazi am aprobat un ajutor de urgenta de 1,5 milioane de lei, ca sa nu mai stea oamenii in frig. Pentru ca oamenii nu stau in frig acolo din cauza Guvernului, ci din cauza incompetentei autoritatilor locale", a declarat Emil Boc, in cadrul videoconferintei cu prefectii.

"Sa stie lumea acest lucru. Si nu vom tolera aceste aspecte. Responsabilitatea apartine, in primul rand, celor care trebuie sa furnizeze agentul termic", a subliniat seful Executivului.

Prin hotararea de Guvern adoptata joi, va fi suplimentat bugetul Consiliului local al municipiului Mangalia, judetul Constanta, cu suma de 1,5 milioane de lei. Banii sunt asigurati din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Executivului.

Fondurile sunt destinate asigurarii furnizarii energiei termice locuitorilor din Mangalia, racordati la sistemul centralizat de incalzire. In prezent, exista dificultati in ceea ce priveste alimentarea populatiei cu energie termica.

In context, premierul le-a cerut tuturor prefectilor sa faca o analiza, cu primarii, legata de furnizarea agentului termic catre populatie.

"Sa nu ne trezim ca avem probleme cu caldura. Ministerul Economiei a facut eforturile de a asigura ce este necesar pe componeta gaze. Daca nu se intampla nimic special cu presiunea din afara granitelor a gazului, nu vom avea probleme in acest domeniu. Ministerul este pregatit sa ia orice decizie", a aratat Emil Boc.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1272 ori