Google va folosi numele si fotografiile utilizatorilor in scopuri comerciale

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 14:25
1388 citiri
Google va folosi numele si fotografiile utilizatorilor in scopuri comerciale

Gigantul de internet american Google planuieste ca, de la 11 noiembrie, sa foloseasca datele personale ale utilizatorilor sai in scopuri comerciale.

Conform sursei citate, Google va folosi numele si fotografiile internautilor si comentariile facute de acestia la anumite produse in scopuri publicitare si comerciale, informeaza dailymail.co.uk.

Google va schimba termenii si conditiile de utilizare incepand din data de 11 noiembrie, insa modificarile ii vor afecta pe utilizatorii retelei de socializare Google+.

De asemenea, comentariile utilizatorilor privind restaurantele, magazinele si produsele, dar si muzica si alt tip de continut cumparat de la retailerul online Google Play vor putea sa fie folosite in reclamele care le sunt prezentate prietenilor sau persoanelor cu care userii sunt in legatura, atunci cand acestia cauta pe Google diverse lucruri.

Termenii si conditiile Google care vor intra in vigoare pe 11 noiembrie vor inlocui Termenii si conditiile Google existente, care sunt prezentate si pe pagina in limba romana a motorului de cautare.

"Daca aveti un Cont Google, este posibil sa afisam Numele profilului, Fotografia de profil si actiunile dvs. pe care le intreprindeti in cadrul Google sau in cadrul aplicatiilor terta parte conectate la Contul Google (de exemplu, +1rile, recenziile pe care le scrieti si comentariile pe care le postati) in Serviciile noastre, inclusiv sa le afisam in anunturi sau in alte contexte comerciale.

Vom respecta alegerile pe care le faceti pentru a limita setarile de distributie sau de vizibilitate din Contul Google. De exemplu, puteti configura setarile, astfel incat numele si fotografia dvs. sa nu apara intr-un anunt", se spune in textul postat pe pagina in limba romana a Google.

Demersul Google este similar celui facut in luna august de reteaua de socializare Facebook. Atunci, mai multe organizatii care lupta pentru protejarea libertatii pe internet si-au exprimat ingrijorarea, intr-o scrisoare transmisa autoritatilor americane, cu privire la faptul ca Facebook foloseste in scopuri publicitare datele personale ale utilizatorilor retelei, fara a avea acordul acestora.

Concret, Facebook era criticat pentru ca a utilizat mentiunea "Imi place", nume si profiluri de utilizatori in scopuri publicitare, fara a cere permisiunea.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#publicitate google, #informatii utilizatori Google, #utilizatori Google publicitate, #date personale useri Google, #publicitate online , #stiri Google