Zeci de noi modele auto, asteptate la Salonul auto de la Detroit

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:22
1482 citiri
Zeci de noi modele auto, asteptate la Salonul auto de la Detroit

Constructori de automobile din intreaga lume vor prezenta circa 50 de noi modele la salonul auto de la Detroit, care se deschide luni, dar putine dintre acestea vor fi spectaculoase, avand in vedere ca sectoarele de profil si economiile sunt in convalescenta.

Sobrietatea editiei din 2009 va continua, astfel incat vor lipsi paietele, jocurile de lumini si standurile extravagante, precizeaza Mediafax.

"Multe dintre acestea au disparut odata cu restrangerea bugetelor", a declarat Doug Fox, presedintele salonului.

Majoritatea constructorilor auto importanti vor fi prezenti, respectiv Mercedes, BMW, General Motors (GM), Ford, Volkswagen, Honda, Toyota, marele absent fiind producatorul japonez Nissan.

Ford, constructorul american aflat intr-o situatia financiara mai buna fata de concurentii sai autohtoni, a facut eforturi mari pentru a uita criza si a-si consolida pozitia intre "the big three", grupul celor trei mari producatori americani, din care mai fac parte GM si Chrysler.

Grupul va expune, notabil, un nou model Mustang GT, intr-un spatiu de doua ori mai mare decat anul trecut, cu 24 de prezentari interactive a tuturor produselor sale si demonstratii de conduita a vehiculelor hibrid.

General Motors a promis sapte noi modele, intre care conceputul Cadillac XTS, asteptat de analisti.

Al treilea mare constructor american, Chrysler, va avea un stand, dar nu va prezenta noi modele si nu va organiza o conferinta de presa, ceea ce demonstreaza pozitia dificila a companiei care a iesit din faliment in iunie, dupa ce a fost preluata de un consortiu condus de Fiat.

Chrysler va prezenta pentru prima oara la standul sau modelul Fiat 500, care isi va face astfel debutul in America de Nord, urmand sa fie comercializat in 2010 pe aceasta piata intr-o versiune modificata.

Prezenta producatorilor auto americani la nivel mondial s-a redus, dar constructorii asiatici nu au profitat prea mult de aceasta situatie, chiar daca au o cota mai mare decat cei trei mari concurenti din SUA.

In plus, multe marci nu vor mai fi prezente la salonul din Detroit, precum Pontiac si Saturn, lichidate de GM, sau Saab, al carei viitor este incert.

Tendinta din 2009 va continua si la salonul din acest an, respectiv prezenta unui numar mai mic de masini costisitoare, accentul fiind pe vehicule compacte si economice, inclusiv hibrid.

"Veti asista la anunturi majore din partea GM si Ford in acest domeniu dominat pana acum de constructori asiatici si europeni", a aratat Doug Fox, adaugand ca vor exista noutati tehnologice, statii de incarcare a bateriilor, vor fi prezenti fabricanti de baterii.

In plus va exista un "bulevard electric" de 3.500 de metri patrati in holul principal. Analistii sunt insa sceptici in privinta viitorului acestor modele.

"Masinile hibrid reprezinta 2,5% din piata, nu sunt sigur ca vehiculele electrice vor atinge 3% pana la sfarsitul deceniului", a spus Karl Brauer, redactor sef la site-ul specializat Edmunds.com. 

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#salon, # auto, # detroit, # modele, # constructori , #stiri General Motors