Sberbank a cerut compensatii din partea General Motors

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 17:44
1458 citiri
Sberbank a cerut compensatii din partea General Motors

Banca ruseasca Sberbank, care voia sa cumpere Opel impreuna cu compania canadiana Magna, a cerut compensatii din partea General Motors dupa ce aceasta a renuntat sa-si mai vanda filiala germana, a anuntat directorul acesteia, Guerman Gref, citat de RIA-Novosti si preluat de AFP, precizeaza NewsIn.

Sberbank va chema General Motors in instanta in cazul in care compania americana nu va acoperi cheltuielile suportate de cea mai mare banca din Rusia, care apartine statului rus, efectuate cu ocazia negocierilor pentru cumpararea Opel.

"Am identificat acum toate taxele si am trimis companiei (GM, n.r.) o propunere de compensare voluntara a cheltuielilor suportate", a spus Gref.

"Daca aceasta nu va fi acceptata, atunci vom incerca (sa obtinem) despagubiri (din pierderi financiare) prin proceduri judiciare", a adaugat directorul Sberbank, spunand, fara sa dea alte detalii: "Am suferit pierderi grave" ca urmare a acestei situatii.

La inceputul lunii noiembrie, General Motors a luat o decizie total neasteptata, hotarand in cele din urma sa-si pastreze filiala europeana Opel / Vauxhall, pe care grupul planificase sa o vanda consortiului ruso-canadian.

Purtatorul de cuvant al premierului rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, anuntase imediat dupa aceea ca acest consortiu avea sa "efectueze o analiza juridica detaliata a situatiei".

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#sberbank, #general, #motors , #stiri General Motors