Programele de tip "Rabla" nu pot dura la nesfarsit

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 12:56
1156 citiri
Programele de tip "Rabla" nu pot dura la nesfarsit

Primele ne-au oferit spatiu de manevra si suntem ingrijorati in legatura cu se va intampla dupa ce se vor incheia. Suntem ingrijorati fiindca stim ca va avea un efect negativ. Speram ca economia sa-si revina suficient pana atunci pentru ca impactul sa nu fie prea dramatic", a declarat directorul general al grupului Renault, Carlos Ghosn, citat de cotidianul International Herald Tribune.

Germania a extins, deja, programul primelor de casare, iar in Franta, constructorii auto cer aceleasi masuri autoritatilor.

Directorul general al Renault a admis ca sprijinul statului prin intermediul programelor de casare nu poate dura la infinit, insa atat el, cat si alti oficiali ai companiilor auto europene, considera ca sustinerea autoritatilor este inca necesara, mai ales prin facilitarea accesului la credite pentru companii.

Inmatricularile auto din Europa au scazut cu 4,9% in luna mai, la 1,27 milioane de inmatriculari de autoturisme noi, de la 1,335 milioane in perioada similara a anului trecut. La nivelul primelor cinci luni, cele 28 de piete au inregistrat un declin puternic, de 13,9%, de la 6,9 milioane la 5,9 milioane de unitati, potrivit datelor prezentate de Asociatia Constructorilor Auto Europeni.

Renault nu vrea Saturn de la GM

Ghosn a negat posibilitatea ca Renault sa achizitioneze marca Saturn de la General Motors, parte a unui plan de revenire pe piata din Statele Unite dupa doua decenii de absenta.

"Avem alte prioritati, ca Rusia, o noua fabrica in Maroc, proiecte in India. Obiectivul principal este sa depasim criza si sa ne pregatim pentru perioada urmatoare. Revenirea in SUA nu este pe agenda noastra", a adaugat el.

Sectorului auto american isi va reveni mai repede decat cel din Europa

Procesul de recuperare a sectorului auto european nu va incepe, probabil, pana in 2011, in timp ce in SUA o revenire a pietei ar putea avea loc spre sfarsitul lui 2009, sustine Ghosn.

"Nu vad nicio imbunatatire inainte de 2011. Ar fi nevoie de un miracol pentru ca industria auto din Europa sa inregistreze cresteri inainte de 2011", a spus el.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#rabla, # germania, # franta, # gm , #stiri General Motors