Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Magna a majorat oferta de investitii pentru Opel la 350 milioane euro

Magna a majorat oferta de investitii pentru Opel la 350 milioane euro

Constructorul canadian de piese auto Magna a majorat de la 100 milioane euro la 350 milioane euro oferta de investitii pentru compania germana Opel, divizie a producatorului american de automobile General Motors.

"Magna ofera acum 350 milioane euro din capitalul propriu, fondurile fiind disponibile imediat. in plus, vor fi oferite obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 150 milioane euro", a afirmat o sursa din guvernul german, preluat de Mediafax.

Oferta initiala a grupului canadian presupunea investitii de 100 milioane euro in Opel, alocate in doua transe de cate 50 milioane euro, si obligatiuni convertibile de 400 miliarde euro, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Oferta imbunatatita a Magna apare in conditiile in care guvernul Germaniei a criticat valoarea investitiilor pe care toti cei trei ofertanti pentru Opel, respectiv Magna, grupul belgian RHJ International si cel chinez Beijing Automotive, sunt dispusi sa le faca in compania germana.

Divizia europeana a GM a anuntat saptamana trecuta ca va negocia in continuare cu Magna si RHJ. Beijing Automotive nu a fost mentionat in anunt. Surse apropiate discutiilor au indicat ca GM prefera oferta grupului belgian. Totodata, autoritatile de la Berlin si-au exprimat preferinta pentru oferta prezentata de Magna.


In cazul in care guvernul german si grupul american nu ajung la un acord in privinta investitorului, soarta Opel va fi decisa, probabil, de Trustul Opel, detinatorul a 65% din actiunile companiei germane.


Din consiliul de conducere al Trustului fac parte doi reprezentanti ai GM si doi ai Germaniei, respectiv un oficial guvernamental si un delegat al celor patru state federale unde Opel detine fabrici. Al cincilea membru, neutru, nu are drept de vot. Trustul Opel supravegheaza activitatile companiei din iunie, cand GM a intrat in faliment.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1130 ori
Citeste mai multe despremangna opel euro oferta