Mai multe companii europene care fac afaceri cu Gazprom, investigate

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 19:17
1001 citiri
Mai multe companii europene care fac afaceri cu Gazprom, investigate

Companiile E.ON si RWE din Germania, OMV din Austria, PGNiG (Polonia), SPP (Slovacia), dar si unele companii energetice bulgare - toate facand afaceri cu Gazprom - se numara printre firmele care fac obiectul unor investigatii ale Comisiei Europene pentru posibila incalcare a legilor antitrust.

 

Investigatiile au inceput marti, iar Comisia Europeana este interesata cu precadere de contractele acestor companii cu Gazprom.

Gazprom Export a confirmat miercuri ca executivul european a initiat investigatii antitrust la unele birouri ale sale din tari europene.

Presa internationala scrie ca ar fi vorba despre subisidiarele Gazprom din zece state europene suspectate de practici anticoncurentiale.

"Oficialii Comisiei au desfasurat inspectii neanuntate la oficiile unor companii care activeaza in furnizarea, tranzitul si stocarea gazului natural in cateva state membre", a recunoscut miercuri un purtator de cuvant al Comisiei Europene, precizand ca este vorba de verificari in virtutea legislatiei privind concurenta.

"Comisia are unele ingrijorari ca respectivele companii s-ar putea sa se fi lansat in practici anticoncurentiale, incalcand reglementarile UE in domeniu, sau ca ar fi in posesia unor informatii referitoare la asemenea practici", a mai spus Comisia.

Un purtator de cuvant al Gazprom Germania a declarat ca oficialii CE au intreprins investigatii la sediul companiei de la Berlin. Potrivit saptamanalului Wirtschaftswoche, compania este suspectata de politici neadecvate in stabilirea preturilor.

 

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#gazprom, #investigatii companii , #stiri Gazprom