Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Controlul la POSDRU trebuie continuat, chiar daca vor exista beneficiari nemultumiti

Ponta: Controlul la POSDRU trebuie continuat, chiar daca vor exista beneficiari nemultumiti


Premierul Ponta le-a cerut ministrilor Muncii si Fondurilor Europene sa continue cu implementarea unor masuri de control, precizand ca vor exista "nemultumiri la beneficiari", dar Guvernul nu poate risca o noua blocare pentru ca unii s-au "lacomit".

"Daca ne culcam pe o ureche, ca am deblocat POSDRU, si nu mergem mai departe, cu taierea acelor proiecte - sa nu spun eu cum sunt, alea exagerate - cu intarirea regulilor de control, o sa ne trezim ca iarasi avem probleme. Deci, va felicit ca ati reusit deblocarea POSDRU, dar, va rog frumos pe ambii ministri, atentie si concentrare maxima sa continunam programul de indreptare a problemelor anterioare.

O sa fie nemultumiri de la beneficiari, asta e, daca au facut proiecte gresite sau daca si-au dat prea multi bani pentru munca prea putina, ne asumam aceste nemultumiri, dar nu ne asumam sa ne trezim iar cu POSDRU blocat pentru ca unii s-au lacomit prea mult la banii aceia", a spus Ponta, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Reprezentantii Uniunii Europene au decis, in urma cu o saptamana, deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

In acest context, Comisia Europeana va relua platile catre Romania, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corectii financiare temporare de 25%.
Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1654 ori