Adrian Mindroiu, retinut pentru coruptie, suspendat din functia de director la AMPOS Mediu

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 16:28
2033 citiri
Adrian Mindroiu, retinut pentru coruptie, suspendat din functia de director la AMPOS Mediu

Adrian Mindroiu, fost director general la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu, retinut pentru fapte de coruptie, va fi suspendat din functie, a anuntat vineri Ministerul Mediului.

"Conducerea Ministerul Mediului a decis suspendarea din functie a directorului Adrian Mindroiu, pana la finalizarea cercetarilor Directiei Nationale Anticoruptie si pronuntarea deciziei instantelor de judecata", a precizat institutia, intr-un comunicat de presa.

Fostul director general al AMPOS Mediu Adrian Mindroiu este cercetat pentru fapte savarsite in 2011, cand ocupa functia de director al Directiei Fonduri Structurale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie il cerceteaza pe Adrian Mindroiu pentru patru fapte de trafic de influenta si pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de coruptie. Mindroiu este acuzat ca a primit bani si bunuri de la doi administratori ai unor firme de consultanta.

Administratorii unor societati de consultanta, cercetati si ei

Alaturi de acesta sunt cercetati Nicolae Frank si Vlad Cristian Goga, administratori ai unor societati de consultanta, acestia fiind acuzati de cumparare de influenta si asociere in vederea savarsirii infractiunii de coruptie.

Procurorii au dispus retinerea celor trei si cer vineri Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, din noiembrie 2011 si pana in prezent, Adrian Mindroiu a primit in mod repetat bani si bunuri si a acceptat daruri de la reprezentantii firmelor conduse de Nicolae Frank si Vlad Cristian Goga, "pentru a interveni pe langa diferiti functionari din cadrul AM POS M pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului mentionat, intre care si firma Tahal Consulting Engineering SRL".

Un BMW X1, "cadoul" primit de Mindroiu

Reprezentantii firmei Tahal Consulting Engineering SRL si autoritatea de mediu au semnat in 5 aprilie 2011 un contract care avea ca obiect acordarea de asistenta tehnico-economica pentru directiile si birourile de implementare din cadrul unor organisme intermediare apartinand de POSM, legat de proiectele finantate din asistenta financiara nerambursabila, valoarea contractului fiind de 19,94 milioane de lei.

"Pentru a rezolva problemele legate de ritmicitatea platilor si pentru a obtine sprijinul in adjudecarea unor noi licitatii pe viitor, respectiv 2014-2020, membrii asocierii infractionale au efectuat mai multe acte materiale de cumparare a influentei directorului AMPOSM, Mindroiu Adrian", sustin procurorii DNA.

Astfel, in perioada 23-25 noiembrie 2011, Adrian Mindroiu ar fi pretins si primit de la Nicolae Frank, prin intermediar, un ceas de mana. Totodata, in perioada iulie 2012 - aprilie 2013, Mindroiu ar fi primit folosinta gratuita a unui autoturism nou marca BMW X1, xDrive de la Vlad Cristian Goga, colaborator al Tahal Consulting Engineering SRL, in valoarea de 18.027 euro, potrivit procurorilor.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Adrian Mindroiu anchetat, #ancheta Mindroiu, #sef AMPOS Mediu cercetari , #Stiri Fonduri europene