Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eugen Teodorovici cere feedback de la sectorul ONG, in privinta POSDRU

Eugen Teodorovici cere feedback de la sectorul ONG, in privinta POSDRU


Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a lansat un apel catre toate ONG-urile din tara de a contribui la transmiterea problemelor cu care se confrunta in implementarea proiectelor POS DRU si le-a propus partenerilor sociali intalniri lunare in care sa fie identificate solutiile si respectarea termenelor pentru fiecare proiect in parte.

Potrivit unui comunicat al MFE, ministrul Eugen Teodorovici a avut, marti, o intrevedere cu partenerii sociali implicati in proiecte POS DRU pentru a discuta despre problemele pe care le intampina in implementare si despre solutiile identificate de acestia.

La reuniune au participat peste 20 de ONG-uri si alti parteneri sociali, din randul membrilor Comitetului de Monitorizare POS DRU. Autoritatea de Management a fost transferata in subordinea MFE incepand cu 1 martie 2014.

"Ministerul Fondurilor Europene va avea o abordare cu totul noua de acum inainte. Vreau sa fiti partenerii mei de lucru in acest demers ca sa putem identifica si repara o cat mai mare parte a disfunctiilor din sistem. Am facut o serie de verificari in aceasta perioada si avem o fotografie clara pe tot ceea ce inseamna POS DRU. Va propun ca acesta sa fie momentul in care pornim catre o alta maniera de lucru. Aveti tot sprijinul meu si imi doresc foarte mult acest parteneriat cu dumneavoastra. Va propun sa avem intalniri lunare in care sa marcam rezolvarea unor probleme, identificarea de solutii si sa mergem mai departe, respectand termenele de implementare si regulile Comisiei Europene pentru fiecare proiect in parte", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului citat.

Sursa citata subliniaza ca principalele probleme identificate de partenerii sociali in implementarea proiectelor POS DRU vizeaza evaluarea si contractarea proiectelor, procesarea cererilor de rambursare si a cererilor de plata, nerespectarea termenelor de plata de catre Autoritatea de Management, precum si comunicarea deficitara cu beneficiarii.

"Ministerul Fondurilor Europene va publica pe site, www.fonduri-ue.ro, un document care va centraliza propunerile partenerilor de dialog, urmand ca acesta sa fie actualizat, in cazul fiecarei propuneri, cu informatii referitoare la stadiul transpunerii in practica. In final, ministrul Fondurilor Europene a lansat un apel catre toate ONG-urile din tara de a veni in intampinarea demersului sau si de a deveni parte a reformei din sistem, contribuind la transmiterea problemelor cu care se confrunta, dar si a unor solutii pe care fiecare le identifica. Propunerile sunt asteptate pe adresa contact.minister@fonduri-ue.ro", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1733 ori