Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Relu Fenechiu:

Toate masurile impuse dupa incetarea platilor pentru POS - T sunt indeplinite

Toate masurile impuse dupa incetarea platilor pentru POS - T sunt indeplinite


Programul Operational Sectorial Transport ar putea redeveni functional in cel mai scurt timp, in conditiile in care toate masurile impuse de documentul de pre-suspendare a POS - T, dar si cele din documentul de incetare a platilor pentru POS-T, sunt indeplinite, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, Autoritatea de Audit va transmite Comisiei Europene, pana cel tarziu pe 13 mai, raportul cu privire la controlul pe care l-a efectuat la Autoritatea de Management.

"In iunie 2012, Comisia Europeana a dispus intreruperea platilor pentru Programul Operational Sectorial de Transport si ni s-a impus implementarea a opt masuri specifice. Cand am ajuns la acest minister, doar una dintre acestea era in implementare, pentru restul nefiind inceputa.

De asemenea, in ceea ce priveste pre-suspendarea, dupa ce a avut loc intreruperea platilor, in luna decembrie POS a fost pre-suspendat. La fel, in momentul in care am ajuns in minister, nicio masura ridicata in documentul de pre-suspendare nu era indeplinita. Vreau sa va zic ca astazi putem spune, dupa ce Autoritatea de Audit si-a incheiat controlul la Autoritatea de Management, ca toate masurile din documentul de pre-suspendare si din documentul de incetare a platilor sunt indeplinite.

Autoritatea de Audit a promis ca cel tarziu in 13 mai va transmite CE raportul si eu sper ca in cel mai scurt timp Comisia sa ridice pre-suspendarea si incetarea de plati, iar POS Transport sa fie functional", a spus Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca pe 25 aprilie s-a intalnit cu vicepresedintele CE Johannes Hahn, cu care a avut "o discutie aplicata, dar si o discutie libera" cu privire la atragerea fondurilor europene de catre Romania.

Relu Fenechiu declara, saptamana trecuta, la Bruxelles, ca in momentul in care se va decide reluarea platilor, cei patru miliarde de euro vor fi folositi pentru "dezvoltarea infrastructurii conform prioritatilor pe care le avem si proiectelor care sunt in derulare".

De asemenea, conform unui comunicat al MT de la finele saptamanii trecute, Comisia Europeana (CE) a acceptat, cu titlu preliminar, in functie de stadiul tehnic de pregatire a tronsoanelor suplimentare de autostrada Sebes-Turda si Dumbrava-Deva, includerea lor in Programul Operational Sectorial Transport (POS-T), pentru a reduce astfel riscul pierderii finantarii europene pana la finalul exercitiului bugetar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1408 ori