Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban: Romania risca suspendarea a cinci programe operationale

Orban: Romania risca suspendarea a cinci programe operationale


Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, ca autoritatile au termen pana la sfarsitul lunii iunie pentru a intreprinde actiuni astfel incat sa evite suspendarea programelor operationale POS Mediu, POS Transport, POR, POS CCE si POSDRU.

"Dupa cum stiti, s-au reluat platile pentru POSDRU, dar avem termen ca pana la sfarsitul lunii iunie sa intreprindem anumite actiuni astfel incat sa evitam suspendarea unor programe operationale. In principiu sunt cinci programe unde trebuie intreprinse astfel de actiuni pentru a evita suspendarea programelor respective", a spus Orban.

El a precizat ca este vorba despre programele in cazul carora se aplica corectii financiare preventive.

Potrivit lui Ludovic Orban, in cazul celor cinci programe operationale trebuie indeplinite o serie de conditii pentru a se evita suspendarea lor.

Intrebat despre ce fel de conditii este vorba, Leonard Orban a explicat: "Sunt multe conditii - de la elemente legate de achizitiile publice pana la chestiuni ce tin de nerespectarea unor recomandari facute de misiunile de audit atat ale Autoritatii Romane de Audit cat si ale CE".

Intrebat punctual care sunt conditiile ce trebuie indeplinite in cadrul programului operational privind transporturile, el a mentionat "segregarea anumitor functii in interiorul AM in ceea ce priveste verificarea corectitudinii achizitiilor publice, verificari privind potentiale conflicte de interese si incompatibilitati pana la chestiuni tehnice legate de modul in care se deruleaza programul, de modul in care functioneaza si este asigurat acel management financiar la nivelul structurilor".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2087 ori