Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul roman va mai pierde inca 400 milioane euro din fondurile UE

Statul roman va mai pierde inca 400 milioane euro din fondurile UE


Statul roman ar trebui sa-si asume in urmatorul an posibilitatea pierderii a 400 milioane euro din fondurile structurale ca urmare a unei analize privind utilizarea banilor contractati pe fiecare program in parte, a explicat vicepresedintele AsociatiEI Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, Marian Dobrila.

"Aproximativ 300 - 400 milioane de euro vor fi asumate ca pierdere de catre statul roman in cazul fondurilor structurale, fiind vorba de toate programele din finantare. In cazul POSDRU este vorba de banii care au fost dati fara avans, fara garantie, iar acestia nu pot fi recuperati", a spus vicepresedintele Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), Marian Dobrila.

El a declarat ca o rezolvare a problemelor este o realocare a banilor din resurse umane la inceputul anului viitor pentru proiecte noi dupa o analiza in urmatoarele luni a proiectelor care sunt fezabile si care vor avea impact.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1584 ori