Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban: Rambursarile ar putea intarzia din cauza lipsei unui acord pe bugetul UE

Orban: Rambursarile ar putea intarzia din cauza lipsei unui acord pe bugetul UE


Tara noastra nu va putea primi in 2012 rambursari pentru programele operationale, in cazul in care institutiile europene nu ajung la un acord cu privire la rectificarea bugetului UE pe 2012 si bugetul pe 2013, a anuntat Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Romania va avea probleme in special in cazul rambursarilor de minimum 200 de milioane de euro pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), scrie Agerpres.

Alte programe, precum POS Mediu si Programul Operational Regional, ar putea primi insa anumite rambursari, in conditiile in care au mai ramas "ceva bani" in Fondul european de dezvoltare regionala.

El a aratat ca eventuala amanare a rambursarilor de la Comisia Europeana la bugetul Romaniei ar putea crea tarii dificultati in respectarea plafonului de deficit bugetar de 3% din PIB pe anul 2012.

"Asta inseamna ca noi, chiar daca vom transmite cereri de rambursare catre bugetul UE, anul asta banii nu vor mai intra in tara, la bugetul national si asta deja se adauga dificultatilor majore pe care le avem in efectuarea de plati catre beneficiarii interni, in conditiile in care noi avem clar niste obiective legate de incadrarea in deficitul bugetar de 3% in acordul cu FMI", a aratat Leonard Orban.

Parlamentul European si-a suspendat miercuri participarea la procesul de conciliere pe doua obiective - rectificarea bugetului UE in 2012 si bugetul UE pentru 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1673 ori