Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a absorbit 50% fondurile destinate dezvoltarii rurale

Romania a absorbit 50% fondurile destinate dezvoltarii rurale


Romania a absorbit aproape 4,6 miliarde de euro din fondurile europene destinate dezvoltarii rurale, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de 50% din fondurile disponibile pana in 2015, a anuntat luni Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Pana in prezent, APDRP a efectuat plati catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in valoare de 4,02 miliarde de euro. Din aceasta suma, 2,29 miliarde de euro reprezinta plati pentru finantarea proiectelor de investitii derulate prin PNDR pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural, iar restul, 1,73 miliarde de euro, reprezinta plati directe efectuate catre fermieri.

De asemenea, pe langa aceasta suma, Romania a absorbit initial si 561 de milioane de euro, fonduri care reprezinta avansul acordat de Comisia Europeana in momentul demararii Programului National de Dezvoltare Rurala.

PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitiile private si publice care vor asigura dezvoltarea satelor din Romania. Alocarea totala prin PNDR este de 9,67 miliarde de euro, bani europeni, pentru perioada 2007 - 2013.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat saptamana trecuta ca pune la dispozitia celor care vor sa investeasca in irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare inca 60 milioane de euro, in urma realocarilor financiare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Incepand din 3 septembrie, APDRP primeste cereri de finantare pentru mai multe tipuri de proiecte, valoarea totala a fondurilor nerambursabile disponibile fiind de peste 326 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1567 ori