Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la 15,18% la finalul lunii mai

Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la 15,18% la finalul lunii mai


Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la sfarsitul lunii mai la 15,18%. Comparativ cu aprilie 2012, rata de absorbtie a crescut cu 103%.

In acelasi timp, suma totala atrasa de Romania din fondurile structurale si de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfarsitul lunii mai a.c., in crestere cu 32% fata de valoarea inregistrata in decembrie 2012, respectiv cu 103% fata de aprilie 2012.

"Rata de absorbtie a fondurilor europene si, implicit, valoarea fondurilor atrase de Romania au crescut cu 32% in acest an fata de sfarsitul anului trecut. Totodata, rata de absorbtie este in prezent dubla fata cea inregistrata la sfarsitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstreaza ca masurile adoptate in aceasta perioada de Guvernul Romaniei au avut impact", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In ultimele zile din luna mai, Comisia Europeana a rambursat Romaniei noi fonduri in valoare de aproximativ 155 de milioane de euro.

Suma mentionata a fost incasata prin intermediul a trei programe:

- Programul Operational Sectorial Mediu - peste 116,4 milioane de euro;

- Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - peste 37,7 milioane de euro;

- Programul Operational Asistenta Tehnica - aproximativ 0,7 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1298 ori