Tanasescu: FMI ne va da a sasea transa de imprumut

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 10:59
1228 citiri
Tanasescu: FMI ne va da a sasea transa de imprumut

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat joi seara, la The Money Channel, ca mesajul primit la Washington cu privire la Legea pensiilor este acela ca ea a fost aprobata de Parlament si, de aceea, discutiile de vineri vor conduce la eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut, conform NewsIn.

Conducerea executiva a Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, in urma caruia ar putea decide eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut, in valoare de 900 milioane de euro.

"Mesajul primit la Washington este ca Legea pensiilor a fost apobata de Parlament.

Institutia nu este cea care intervine in problemele domestice ale acestei tari. Cele doua actiuni proritare se considera indeplinite, FMI va lua in discutie eliberarea transei pentru Romania.

Discutiile vor fi bune, din ce am discutat cu cei din board exista o sustinere a Romaniei in acest sens. (…).

Boardul va avea o actiune pozitiva maine (vineri, n.r.), cred ca va exista o aprobare, banii vor fi pusi la dispozitia Romaniei saptamana viitoare, suma va intra integral la BNR", a spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a adaugat ca exista si semne de ingrijorare pe care membrii boardului o au fata e problema arieratelor si a sfatuit Guvernul sa ia masuri pentru ca stocul arieratelor sa scada mai accelerat.

El a adaugat ca, daca se va decide ca Legea pensiilor este neconstitutionala si nu va fi adoptata, se vor relua discutiile dintre Fond si Romania, pentru a completa aceasta problema, Legea pensiilor fiind una absolut necesara, in ciuda faptului ca este una nepopulara.

"Legea vine si face o tranzitie pe termen mediu. Aceasta lege nu se opereaza de maine poimaine, face un cadru pentru anii care urmeaza, pentru ca in cinci - sase ani, fondul de pensii sa nu mai fie deficitar. E clar ca aceasta lege este imperios necesara pentru sanatatea finantelor publice si a fondului de pensii", a explicat Tanasescu.

Daca Romania va obtine vineri aviz favorabil, FMI va elibera cea de-a sasea transa, in valoare de 900 de milioane euro,din acordul de finantare semnat in primavara anului trecut.

Samsung Galaxy Z Fold6 ar putea fi la fel de subțire ca Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy Z Fold6 ar putea fi la fel de subțire ca Galaxy S24 Ultra
Samsung a lansat săptămâna trecută Galaxy Z Fold6, cu o grosime de 5.6mm când este depliat și de 12.1mm când este pliat, ceea ce îl face să pară mai robust comparativ cu unii rivali...
Craig Wright, pretinsul inventator al Bitcoin, investigat pentru sperjur în Marea Britanie
Craig Wright, pretinsul inventator al Bitcoin, investigat pentru sperjur în Marea Britanie
Craig Wright, un australian care a pretins că este inventatorul Bitcoin, a fost marți trimis în atenția procurorilor britanici pentru acuzații de sperjur. Judecătorul James Mellor de la...
#fmi, #imprumut, #romania, #tanasescu , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
  3. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  4. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  5. Bitcoin în creștere bruscă după atacul asupra lui Trump. Candidatul la Casa Albă s-a declarat un mare susținător al criptomonedei
  6. Banca Transilvania, undă verde să preia un competitor important de pe piața românească. Ce cotă de piață va cumula grupul față de ceilalți jucători români
  7. De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
  8. Un australian pretinde că este inventatorul Bitcoin. Procurorii au demarat o anchetă pentru mărturie mincinoasă
  9. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  10. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate