PNL: statele care au acorduri cu FMI, cele mai drastice scaderi economice

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 23:22
1240 citiri
PNL: statele care au acorduri cu FMI, cele mai drastice scaderi economice

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu considera ca denuntarea acordului cu Fondul Monetar International "nu mai este posibila", insa o "renegociere" a intelegerii s-ar impune, lucru pe care liberalii l-au mentionat si in textul ultimei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca liberalii s-au opus incheierii unui acord cu FMI.

"Guvernul Tariceanu este singurul Guvern din Romania dupa 1990 care nu a discutat niciodata cu FMI: i-am informat ca nu dorim sa intram intr-o colaborare. Ne-am opus si in 2009 deciziei PSD si PDL, pentru ca impreuna au luat aceasta decizie, de a incheia acest acord", a declarat Mihai Voicu.

El apreciaza ca o denuntare a acordului cu FMI nu mai este posibila.

"Lucrurile au evoluat si probabil in acest moment denuntarea nu este posibila. Insa, solicitarea noastra ferma care a fost mentionata si in textul motiunii de cenzura, aceea in care Guvernul Boc a luat 0 voturi, este renegocierea acestui acord", a mai spus Mihai Voicu.

El sustine ca singurele state care au incheiate acorduri cu FMI, "coincidenta sau nu", au cele mai "drastice" scaderi economice.

"Singurele tari din fostul bloc comunist care au avut acord cu FMI - putem crede in coincidente sau nu - sunt Romania, Ungaria si doua tari baltice, iar cele mai drastice scaderi economice s-au inregistrat in aceste tari. Poate o coincidenta, poate nu!", a mai spus Vociu. 

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#state, #acorduri, #fmi, #scadere economica , #stiri FMI