Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's: Acordul cu FMI s-ar putea incheia anticipat

Moody's: Acordul cu FMI s-ar putea incheia anticipat

Programul de finantare externa a Romaniei de la FMI si UE ar putea lua sfarsit inainte de termen daca guvernul va reusi sa acceseze suficienta finantare din piata, anticipeaza analistii agentiei de rating Moody's.


Romania are in derulare un acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar International (FMI), pentru 12,95 miliarde euro, care a intrat in vigoare in luna mai a anului trecut, precizeaza Mediafax.


Pachetul total de finantare externa, de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala (BM) si Banca Europeana Reconstructie si Dezvoltare, are o valoare de 19,95 miliarde euro.Pana in prezent, Romania a primit primele doua transe din imprumutul de la FMI, care insumeaza 6,9 miliarde de euro.Urmatoarele doua transe, in valoare totala de 2,3 miliarde euro, ar putea fi eliberate in urma evaluarii FMI, care va trimte miercuri la Bucuresti o misiune pentru o saptamana.Romania s-a imprumutat anul trecut de la banci cu 64,7 miliarde lei si 2,76 miliarde euro, prin vanzarea de titluri de stat in lei si in valuta de catre Ministerul Finantelor Publice.Suma imprumuturilor in lei depaseste de peste cinci ori valoarea creditelor angajate in 2008 de stat, de 12,5 miliarde lei.

 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori
Citeste mai multe despreacord banci finantare imprumuturi