Geoana: Cine spune ca se poate si fara FMI nu stie ce vorbeste!

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 10:39
1284 citiri
Geoana: Cine spune ca se poate si fara FMI nu stie ce vorbeste!

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Romania are nevoie, in luna mai, de circa 20 de miliarde de euro pentru finantarea deficitului iar 6 sau 7 miliarde de euro i-ar putea obtine de la FMI.

"Avem nevoie de cel putin sase-sapte miliarde de euro, imprumut. Posibil si de la FMI. Cei care au spus ca nu vom avea nevoie de FMI s-au cam pripit. Prin luna mai avem nevoie de vreo 20 de miliarde de euro sa ne finantam deficitul", a spus Geoana, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu declarase, marti, ca nu este partizanul unui imprumut de la FMI, ci din bani europeni si a mentionat ca a anuntat Comisia Europeana ca Romania intentioneaza sa contracteze un imprumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.

Liderul PSD a sustinut ca in acest moment nu mai exista imprumuturi si nu mai imprumuta nimeni pe nimeni, nici in Romania, nici in strainatate.

"Principala problema pe care o avem si pe care trebuie sa o depasim intr-un fel este sa finantam acest deficit. Nu ai de unde decat de la institutii financiare care pot sa dea bani ieftini. E nevoie sa ne finantam deficitul", a adaugat Geoana.

Liderul PSD a precizat, totodata, ca asteapta de la Guvern sa identifice in interiorul bugetului pe anul 2009 o solutie "corecta" care sa vizeze doua obiective: un pachet de stimulare a economiei si un pachet de protectie sociala.

Geoana a aratat ca nu s-a identificat, pana in prezent, o solutie pentru deblocarea creditarii si ca in Romania nu mai exista credit in cadrul economiei reale.

Liderul PSD a mai spus ca cheltuielile cu administratia publica sunt foarte mari, in conditiile in care statul este unul ineficient.


Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
Covrigii sunt gustarea sau chiar o masă pe care românii o preferă zilnic, din comoditate, sărăcie sau grabă. Numărul mare de magazine unde se vând aceste produse este un răspuns la...
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Conform unui raport recent, Apple se pregătește să lanseze un iPhone pliabil în următorii ani, încercând să recupereze terenul pierdut în fața rivalilor săi de pe piața...
#care, #este, #finantam, #fmi, #geoana, #imprumut, #mai, #miliarde, #nevoie, #romania , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  6. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  7. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  8. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  9. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  10. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice