Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au atras 1,27 miliarde lei prin titluri la 6 luni

Finantele au atras 1,27 miliarde lei prin titluri la 6 luni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut, luni, titluri de stat cu maturitate la sase luni de 1,266 miliarde lei (296 milioane euro), cu 15% peste valoarea anuntata, la un randament mediu anual de 9,92%, in scadere fata de cel de la licitatia anterioara, potrivit datelor bancii centrale, informeaza NewsIn.

 

Valoarea anuntata initial era de 1,1 miliarde lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 10% pe an.


Bancile au depus cereri de cumparare de aproape 2,37 miliarde lei (554 milioane euro).


La sedinta similara din 17 august, MFP a vandut titluri de stat cu maturitate la 6 luni de 1,34 miliarde lei (317,8 milioane euro), la un randament mediu anual de 10,45%.


MFP si-a propus sa atraga in septembrie 6 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani, dupa ce in primele opt luni Finantele au emis titluri de stat in lei de peste 51,2 miliarde lei.


In prima sedinta din septembrie, MFP a plasat obligatiunipe 5 ani de aproape 226 milioane lei, la un randament mediu de 9,91% pe an, iar in a doua, ministerul a respins toate ofertele bancilor, motivand ca randamentul era inacceptabil.


Dupa primele sapte luni, deficitul bugetar al Romaniei a ajuns la 3,5% din produsul intern brut (PIB) revizuit la 497,3 miliarde lei.


Fondul Monetar International (FMI) a revizuit tinta agreata cu autoritatile romane pentru deficitul bugetar la 7,3% din produsul intern brut in acest an, fata de nivelul stabilit anterior, de 4,6% din PIB, iar Fondul va aloca pentru acoperirea deficitului bugetar al Romaniei jumatate din transele care trebuie sa intre in septembrie si in decembrie, respectiv circa 1,75 miliarde euro.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 778 ori
Citeste mai multe desprefinante randament titluri