Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrocentrale Grup ia nastere din activele Termoelectrica

Electrocentrale Grup ia nastere din activele Termoelectrica


Electrocentrale Grup, companie care va fi formata din active ale Termoelectrica, va fi infiintata pana la sfarsitul lunii septembrie, potrivit producatorului de energie detinut de stat.

"Estimam ca vom infiinta noua societate Electrocentrale Grup pana la sfarsitul lunii septembrie si am luat toate masurile pentru asigurarea functionarii centralelor electrice conform programului in domeniul energetic", se arata intr-un comunicat al Termoelectrica.

Crearea Electrocentrale Group este prevazuta in memorandumul incheiat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI).

O delegatie comuna FMI, CE si Banca Mondiala se afla de marti la Bucuresti pentru a discuta cea de-a sasea evaluare a acordului de tip preventiv incheiat anul trecut.
Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Mintia, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati) si patru sucursale - Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila. Guvernul a decis in acest an sa scoata termocentralele ELCEN Bucuresti, Mintia si Paroseni, Braila si Galati din patrimoniul Termoelectrica si sa le transfere in coordonarea Ministerului Economiei.

FMI vine la Bucuresti sa evalueze stricaciunile facute in economie de scandalul politic

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si are are peste 12.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1979 ori