Bugetarii disponibilizati vor lucra ca bone, pe banii FMI

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 11:29
1123 citiri
Bugetarii disponibilizati vor lucra ca bone, pe banii FMI

De ce sa luam masuri drastice, cand putem sa ne prefacem? Guvernantii au gasit o noua solutie prin care sa "traga clapa " Fondului Monetar International, ca sa nu-si urce in cap sindicatele. Printr-o initiativa legislativa ei ofera celor 20% dintre bugetarii disponibilizati posibilitatea sa devina bone si sa ingrijeasca, pe banii statului, grupe de minimum patru copii, pana cand acestia implinesc varsta de scolarizare, scrie Gardianul.

Nici capra, nici varza, impacate

Legea bonelor ar putea intra in vigoare anul viitor, ca o varianta de compromis, in incercarea de a evita disponibilizarile bugetare pe perioada crizei economice. Dar nici sindicatele nu cred ca este o idee buna si ca aceasta initiativa  va rezolva problema locurilor de munca.

"Se creeaza o ocupatie pentru femei care au alte profesii. Dupa terminarea concediului maternal, mamele trebuie sa se intoarca la serviciu. Mi se pare ca se face un amalgam intre servicii", sustine Theodora Bertzi fost secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii

Sa crestem copii vecinilor!

Potrivit prevederilor initiativei legislative, bugetarii disponibilizati pot fi considerati bone, numai daca isi deschid "minicrese". Atat mamele cat si tatii pot ramane acasa, pe banii statului, deci banii FMI, dupa incheierea concediului de maternitate, dar trebuie sa adune la domiciliu maximum patru copii pe care sa-i ingrijeasca.

Pentru bonele cu diploma, tarifele vor fi stabilite de stat si venitul se va calcula cu ora, fie vor porni de la un salariu de baza de 863 de lei. Cursurile de formare pot fi organizate de furnizori privati.

Sunt "Bonele de stat" capabile sa ingrijeasca odraslele altora?

“Este o mare prostie. Se confunda calitatea de bona cu cea de parinte. Nu poti sa iti cresti propriul copil si alti trei pe langa el. Nu este o idee buna. Nu este un sistem profesionist. Orice persoana va acorda mai multa atentie propriului copil. Acest lucru este instinctiv. Se amesteca sistemul de concediu. Este o dovada de neprofesionalism. Mi se pare total inadecvat”, a mai declarat Theodora Bertzi, pentru Gardianul.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#bugetari, #disponibilizari, #FMI, #bani, #munca , #stiri FMI