Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc si Vladescu lucreaza la pastrarea deficitului sub 7%

Boc si Vladescu lucreaza la pastrarea deficitului sub 7%

Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, lucreaza la finalizarea scrisorii de intentie la acordul cu FMI, care va include masuri de mentinere a deficitului bugetar sub 7% din PIB, in conditiile in care seful Guvernului nu a avut pana in prezent o discutie cu misiunea FMI.

"Primul-ministru Emil Boc si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, lucreaza in prezent la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu Fondul Monetar International.

Aceasta scrisoare contine ca si puncte centrale masurile anuntate, care conduc la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din Produsul Intern Brut, stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Sursa citata mai arata ca seful Executivului, impreuna cu ministrii, elaboreaza un plan de prioritizare a investitiilor publice, in vederea sustinerii activitatii economice, si de achitare a datoriilor restante catre firme.


"Primul-ministru va face o declaratie oficiala dupa finalizarea scrisorii de intentie, care are ca puncte de referinta masurile comunicate", se mai arata in comunicat.

O misiune a Fondului Monetar International a sosit saptamana trecuta la Bucuresti pentru a patra revizuire a acordului stand-by incheiat in primavara anului trecut, principala tema in discutie reprezentand-o politica fiscala si reducerea deficitului bugetar, in conditiile revizuirii in jos a prognozei de crestere economica pentru 2010 si a unei performante slabe la nivelul veniturilor bugetare incasate in primul trimestru.

La aceasta evaluare, premierul Emil Boc nu a avut nicio intalnire cu expertii FMI, discutiile fiind purtate de catre ministri si seful statului, in conditiile in care la precedentele misiuni seful Guvernului a avut, de regula, doua intalniri cu reprezentantii institutiei financiare, la inceputul si la sfarsitul misiunii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 941 ori
Citeste mai multe despreboc vladescu deficit fmi