Analisti: Basescu, vinovat de datoriile Romaniei

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 10:03
1546 citiri
Analisti: Basescu, vinovat de datoriile Romaniei

Romania se ingroapa in datorii din cauza circului politic de dinaintea alegerilor. Amanarea transelor de la FMI si CE in valoare de 2,5 miliarde euro, vitale pentru acoperirea platilor de pensii si salarii, este "opera" lui Traian Basescu si a fostului guvern PDL-PSD, crede analistul economic, Radu Limpede.

Pana la primirea celor 2,5 miliarde de euro, statul se imprumuta mai scump de la bancile din Romania, ingrosandu-le profiturile si indatorand tot mai mult romanii, care, practic isi iau pensiile si salariile pe datorie, scrie Romania Libera.

Cine e de vina?

"Amanarea transelor de la FMI s-a produs din cauza situatiei politice din Romania, care a facut ca FMI sa nu aiba un partener de dialog valid. Parte din vina apartine si guvernului in functie de dinaintea declansarii crizei politice, cand nu a existat vointa pentru reducerea cheltuielilor cu un aparat de stat obez.

In concluzie, vina pentru intarzierea transelor FMI-CE o poarta atat guvernul PDL-PSD, cat si presedintele conflictual, Traian Basescu", a declarat analistul economic Radu Limpede.

Norocul nostru, FMI e indulgent

"FMI este indulgent cu tari ca Romania, pentru ca are de salvat tari din regiune mult mai afectate, de exemplu, Ucraina", a adaugat Limpede.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#basescu, #fmi, #pensii, #presedinte, #salarii, #traian , #stiri FMI