Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adamescu vrea sa umble la salariile noilor administratori Flamingo

Adamescu vrea sa umble la salariile noilor administratori Flamingo

Noul sef de la Flamingo, Alexander Adamescu, propune ca viitorii administratori ai companiei, care urmeaza sa fie alesi in adunarea generala a actionarilor din 4 noiembrie sa nu fie remunerati, in vederea reducerii cheltuielilor, au declarat, pentru NewsIn, surse din conducerea Flamingo.

"Nu este un moment in care consiliul de administratie sa traiasca bine, adica poate sa lucreze si fara bani, pentru a reduce costurile", au spus sursele citate.

O decizie in acest sens va fi luata de actionari in 4 noiembrie, in cadrul unei adunari generale, care va lua in discutie si reducerea mandatului consiliului de administratie la trei ani.


Tot atunci, actionarii Flamingo isi vor alege noi membrii in consiliul de administratie, dupa ce Alexander Adamescu a preluat functia de presedinte CA.


Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, actionar al Flamingo International prin intermediul Nova Trade si Astra, a preluat in 16 septembrie postul de presedinte al consiliului de administratie al retailerului de electronice, electrocasnice si IT&C, dupa ce Dragos Simion a renuntat la functie.


Potrivit companiei, numirea lui Alexander Adamescu ca presedinte al CA nu face decat sa reconfirme sustinerea si interesul pe care grupul controlat de famila Adamescu, The Nova Group, il are pentru Flamingo International.


Compania detine suportul majoritatii actionarilor, iar bancile partenere au confirmat interesul pentru finantarea suplimentara a companiei.


Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni.


De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.


De asemenea, luna trecuta, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.


In urma acestei tranzactii, CNVM trebuie sa verifice daca firma Midfair este controlata de familia Adamescu sau actioneaza concertat cu reprezentantii acesteia.


Daca se dovedeste ca firma este controlata de Adamescu, omul de afaceri este obligat sa faca oferta publica de preluare la Flamingo, intrucat ar detine concertat aproape 40% din actiuni. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1380 ori