Topul dobânzilor la creditele de nevoi personale: Ce bancă are cele mai avantajoase oferte?

Miercuri, 23 August 2023, ora 17:37
559 citiri
Topul dobânzilor la creditele de nevoi personale: Ce bancă are cele mai avantajoase oferte?
FOTO: freepik.com

Creditele de nevoi personale pot fi soluții de mare ajutor în caz de nevoie, fie că vrem să mergem într-o vacanță, vrem să ne schimbăm mașina sau a apărut o problemă de sănătate și avem nevoie de resurse financiare.

Piața creditelor de nevoi personale din România este destul de mare, și de cele mai multe ori, unei persoane obișnuite îi este destul de greu sa aleagă cea mai bună soluție de creditare.

În acest articol ne propunem să identificăm care sunt cele mai bune credite de nevoi personale din România în momentul de față.

Creditul de nevoi personale de la BCR

Cel mai bun credit de nevoi personale, avantajos după următoarele criterii: dobândă, suma maximă care poate fi accesată, condiții de creditare și rapiditatea aprobării, este Creditul George de la BCR. Astfel, cu creditul George poate fi accesată o sumă de până la 130.000 RON, cu dobândă fixă de la 7,99%. Fiind un produs flexibil, creditul poate fi accesat direct din aplicația George de la BCR, fără a fi nevoie de a merge la vreo sucursală. Pentru accesare nu se percepe comision de analiză sau administrare, iar creditul poate fi folosit inclusiv pentru refinanțare.

Creditul de nevoi personale de la UniCredit Bank

Creditul de nevoi personale de la UniCredit Bank, numit Creditul de realizări personale este inclus în acest top datorită dobânzii competitive, începând de la 7,99%, care poate fi accesat direct din aplicația băncii. Suma maximă care poate fi accesată este de 150.000 RON, iar creditul poate fi accesat atât cu dobândă fixă, cât și cu dobândă variabilă.

Creditul de nevoi personale de la ING Bank

Creditul de nevoi personale de la ING Bank este un produs care se află în topul nostru datorită flexibilității cu care poate fi accesat - fie direct din aplicația ING sau de la sucursalele băncii, cu dobândă fixă sau variabilă, începând de la 8,49%. Suma maximă care poate fi accesată este de 125.000 RON, bani care pot fi folosiți inclusiv pentru refinanțarea altor împrumuturi.

Creditul de nevoi personale de la BT

Creditul de nevoi personale de la BT oferă posibilitatea de a accesa o suma mai mare, comparativ cu produsele analizate mai sus - până la 250.000 RON, în condițiile unei dobânzi atât fixe, cât și variabile, începând de la 8,90%. Condițiile de acordare sunt clasice, chiar destul de lejere: sa ai un comportament bun de plată, sa fii cetățean român și să fii angajat de minim 3 luni. Este suficient sa completezi formularul de pe site-ul băncii și în scurt timp o sa fii contactat de un reprezentant al băncii.

Creditul de nevoi personale de la BRD

Creditul BRD Expresso este un produs flexibil, care poate fi accesata fără justificarea utilizării banilor. Suma maxima care poate fi accesata este de 130.000 RON, poți opta atât pentru dobânda fixa, cat și variabila, începând de la 9,45%. Perioada de rambursare poate poate fi intre 6 luni și 5 ani, iar condițiile de acordare sunt destul de lejere.

Sfaturi utile când accesezi un credit

Dobânda Anuala Efectiva (DAE): Reprezintă costul total al unui împrumut. Acesta este un indicator util pentru a compara diferitele oferte de împrumut, deoarece ia în considerare toate costurile asociate cu împrumutul, nu doar dobânda.Suma maxima: Trebuie sa iei în considerare faptul că, cu cât soliciți o sumă mai mare, cu atât vei fi supus unor cerințe mai stricte și mai riguroase în ceea ce privește istoricul de credit și venitul.Dobânda fixa sau dobânda variabilă. Dobânda fixă poate oferi stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește rambursarea împrumutului. Pe de altă parte, dobânda variabilă se poate schimba în timp, în funcție de evoluția pieței financiare sau economice. Atunci când alegem între dobândă fixă și dobândă variabilă, trebuie să analizam cu atenție situația noastră financiară și preferințele noastre.Analizează mai multe oferte. Pentru majoritatea persoanelor ar lua destul de mult timp să analizeze fiecare oferta în parte, să facă o analiză comparativă și să aleagă cea mai bună opțiune. În acest sens pot sa recomand utilizarea comparatoarelor de credit - platforme care analizează, compară și listează mai multe ofertele de credit de la mai multe bănci, sintetizând informațiile și condițiile astfel încât comparația să fie mai ușoară pentru consumator.Citește cu atenție contractul de credit. Este un lucru extrem de important să citești orice contract înainte de a-l semna, mai ales un contract de credit.Atenție la gradul de îndatorare. Conform legislației din România, gradul de îndatorare maxim admis este de 40% - un prag destul de mare și chiar periculos. Este recomandat ca rata lunară aferentă creditului să nu depășească 25-30% din veniturile lunare.

Concluzii

În concluzie, creditele de nevoi personale pot fi soluții bune pentru rezolvarea anumitor situații neprevăzute și neplanificate. Înainte de accesa un credit, este important să evaluezi cu atenție nevoile tale financiare și să analizezi opțiunile de creditare oferite de către instituțiile financiare.

...citeste mai departe despre "Topul dobânzilor la creditele de nevoi personale: Ce bancă are cele mai avantajoase oferte?" pe Ziare.com

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#credit, #credit de nevoi personale, #comparator credit , #Stiri Finantare