Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Titlurile de stat Tezaur, disponibile, de astazi, pentru subscriere

Titlurile de stat Tezaur, disponibile, de astazi, pentru subscriere

De azi, puteti subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 2 si 3 ani, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

Perioada de subscriere se va incheia pe data de 14 decembrie 2020. Aceste emisiuni reprezinta o alternativa de economisire avantajoasa pentru romani, avand in vedere ca veniturile provenind din dobanzi sunt neimpozabile.

Rata dobanzii este de:

* 3,5% - 1 an,* 3,75% - 2 ani,* 4,00% - 3 ani, fara plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

* de la unitatile Trezoreriei Statului in perioada 17 noiembrie - 11 decembrie 2020;* de la unitatile C.N. Posta Romana in perioada 17 noiembrie - 10 decembrie 2020 in mediul urban si in perioada 17 noiembrie - 12 decembrie 2020 in mediul rural.

Pentru aceasta achizitie, sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea.

CITESTE SI:

De azi, romanii pot cumpara titluri de stat in lei si in euro

Ministerul Finantelor lanseaza a doua serie de titluri de stat in lei si in euro ...citeste mai departe despre "Titlurile de stat Tezaur, disponibile, de astazi, pentru subscriere" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 617 ori